Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
30 ian 2010 669 vizualizări
Stiri pe scurt din judet

Metoda prin care ar veni banii pentru apa, in lanturi la Guvern


Primarul PNL din comuna Balesti ameninta ca va protesta in fata Guvernului, legat in lanturi, daca localitatea pe care o reprezinta nu primeste fonduri pentru investitii. Stancu Balescu afirma ca face drumuri pe la Focsani, pe la Prefectura sau Consiliul Judetean, pentru a gasi intelegere financiara pentru continuarea unui proiect demarat in anii din urma, alimentarea cu apa a satului. Pentru a "civiliza" comuna cu apa la robinet, localitatea are nevoie si de un Plan Urbanistic General (PUG), care in acest moment nu exista. "Pentru a face alimentarea cu apa potabila am nevoie de certificate de urbanism si de la Vrancea, dar si de la Buzau. Am fost la Finante si la firma de proiectare, dar nu pot face nimic fara PUG. Alimentarea cu apa la Balesti s-a inceput de multi ani, dar lucrarea nu a continuat si as dori sa merg pe vechiul proiect. Este nevoie insa si de bani, iar de la autoritatile de la Focsani am primit numai promisiuni. «Sa vedem», a fost raspunsul celor de la Consiliul Judetean. Daca nu se rezolva cu banii, ma duc in fata Guvernului, cum am mai facut, ma leg cu lanturi si protestez", ne-a declarat Stancu Balescu, gospodarul comunei din sudul judetului. In ceea ce priveste salariile pentru functionari, dar si pentru ajutoarele sociale, administratia comunala spune ca nu are restante. Primarul Stancu Balescu nu este insa atit de optimist pentru debutul acestui an. (Iulia CRETU)


Scoala "N. Iorga" l-a omagiat pe Caragiale la 158 ani de la nastere


La Centrul de Documentare si Informare de la Scoala "Nicolae Iorga" Focsani s-a desfasurat in perioada 25-28 ianuarie proiectul intitulat "Caragiale - mereu actual", initiat si coordonat de prof. Liliana Nitu si de bibliotecara prof. Adriana Maciuca. Proiectul s-a derulat sub semnul marcarii a 158 de ani de la nasterea lui I. L. Caragiale. In cadrul acestuia au avut loc prezentarea in power-point a vietii si operei dramaturgului, concursul "Caragiale prin ochi de copil", la clasa a VII-a C, o expozitie de caricaturi si de carte si prezentarea unei scenete inspirate din schita "D-l Goe...", la clasa a VI-a B. La manifestare au participat elevii claselor I-VIII, parinti si profesori. "Elevii au demonstrat buna cunoastere a operei caragialiene, capacitatea de reprezentare artistica a operei marelui dramaturg," a precizat prof. Liliana Nitu, responsabila comisiei metodice a Catedrei de limba si literatura romana din scoala. (C. F.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.