Ultima oră

SPORT: Mutu, sfarsitul unei iluzii: Dopat!

Ziarul de Vrancea
29 ian 2010 439 vizualizări
Un mare talent pentru fotbal, irosit cu inconstienta in afara terenului, printr-un stil de viata care a atras scandaluri, relatii dubioase si personaje" ilustre" din lumea interlopa: joi dupa-amiaza, a primit vestea ca fost depistat pozitiv pentru a doua oara in cariera si risca 4 ani de suspendare. Acesta poate fi sfarsitul unei iluzii care a marcat ultimii 10 ani de fotbal din Romania: Adrian Mutu.


Comitetul olimpic italian (CONI) a anuntat joi ca Adrian Mutu a fost depistat pozitiv cu sibutramina, la un test antidoping efectuat in luna ianuarie, dupa un meci cu Bari.


Jucatorul a primit vestea in timpul antrenamentului de joi dupa-amiaza. Socat, Mutu a parasit sedinta de pregatire si a discutat cu medicii echipei "viola" circumstantele episodului.


Paolo Monetti, medicul Fiorentinei, a confirmat ca este vorba despre un medicament pe care jucatorul l-a luat din proprie initiativa, cel mai probabil o "pastila de slabit".


Joi seara, clubul toscan a difuzat un comunicat oficial prin care ia act de informatia difuzata de CONI, adauga ca tine cont si de buna credinta a jucatorului si anunta ca va face in curand clarificari asupra episodului.


"Trebuie sa credem in buna credinta a lui Mutu", spune Pantaleo Corvino, directorul sportiv al Fiorentinei, pentru site-ul oficial al clubului, adaugand ca administratia va fi alaturi de jucator in incercarea de a-si demonstra nevinovatia.


Mutu are 7 zile la dispozitie pentru a se hotari daca cere si contraexpertiza. Conform normelor, fotbalistul roman poate primi o suspendare de la un an la 4 ani.


Fotbalistul roman isi pregateste deja apararea - mama jucatorului a declarat joi seara la Telesport ca ea a dus in Italia niste pastile de slabit, dar nu pentru fiul sau, ci pentru niste prieteni. "Adrian le-o fi luat din curiozitate", a spus Rodica Mutu, adaugand ca pe prospectul medicamentului scria ca este natural.


de A.S. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.