Ultima oră

REVISTA PRESEI CENTRALE:Subiectele Zilei 29.01.2010

Ziarul de Vrancea
29 ian 2010 454 vizualizări
43 de mil ă"š¬, decontul sentintelor gresite ale justitiei; Ancheta pe gradele Celsius; Somajul tehnic costa Guvernul 100.000.000 de euro, iar talharul din Pasul Gutai, un Papillon ratat.

Noile suferinte ale disidentului Paraschiv. Vasile Paraschiv, unul dintre cei mai cunoscuti anticomunisti, a pierdut procesul prin care cerea statului daune pentru torturile suferite. "Decizia Curtii Supreme e regretabila cu atat mai mult cu cat contravine propriilor practici. Pare bazata pe principii de drept comuniste", sustin specialistii in Drept consultati de EVZ despre sentinta definitiva data, miercuri, in cazul disidentului Vasile Paraschiv. La 82 de ani, acesta se poate "lauda" nu doar ca a fost inscris in manualul de istorie, ci si cu faptul ca a devenit un precedent periculos in justitia romana, noteaza EvZ.ro


Talharul din Pasul Gutai, un Papillon ratat. Ioan Ursut, principal suspect in jaful din Pasul Gutai, a evadat de cinci ori din puscariile suedeze si italiene, dar a fost prins mereu. Baimareanul Ioan Ursut si italianul Massimo Loddo au fost arestati ca principali suspecti in cazul jafului armat din 15 septembrie, din Pasul Gutai. Prinsi miercuri de politisti si arestati in baza unui mandat emis de magistratii Tribunalului Maramures, Ioan Ursut (51 de ani) si Massimo Loddo (33 de ani) spun ca nu au nicio legatura cu jaful petrecut la 15 septembrie, in apropiere de Baia Mare, cand dintr-o masina blindata au fost furati 4.000.000 de lei, noteaza Adevarul.


Substanta interzisa "" administrata agentilor serviciilor secrete pentru a le creste performanta la filaj. Creste dispozitia la efort, ajuta la oxigenare si imbunatateste performantele, acestea sunt efectele substantei numita sibutramina, interzisa de Agentia Mondiala Anti Doping (AMAD). Aflata pe lista Doping de cativa ani, la capitolul stimulente, sibutramina - al carei consum este interzis in competitiile sportive - este un inhibitor al apetitului, fiind folosita in compozitia medicamentelor pentru slabit, deoarece ajuta la reducerea greutatii corporale, prin inhibarea senzatiei de foame, noteaza Gandul.


Gangsterul Ursut are doua lucruri sfinte: Mafia si Biserica Catolica. La mai bine de patru luni de la jaful armat din Pasul Gutai, anchetatorii au retinut doi suspecti in acest caz: un roman si un cetatean italian. Cei doi sunt acuzati ca au atacat o masina de transportat valori in munti si au furat banii de pensii a mii de oameni. Ioan Ursut, romanul arestat in acest caz, are un palmares infractional impresionant: a omorat in bataie un cetatean italian, a fost suspectat de executarea a trei romani, a impuscat doi politisti suedezi si este banuit ca a comis nenumarate jafuri la banci. A devenit cunoscut in Suedia si Italia dupa ce a reusit sa evadeze de patru ori din inchisoare, noteaza Romania Libera.


Somer de criza: M-as duce femeie de serviciu, dar nu ma vrea nimeni. Ion si Maria Alboteanu. Nu va spun nimic numele celor doi, sot si sotie, el in varsta de 44 de ani, ea de 45. Cei doi nu sunt vedete decat in propria viata. Pentru noi, ceilalti, Ion si Maria sunt doua numere intr-o statistica neagra. Sunt somerii crizei. La fel ca alte sute de mii de romani. Si in spatele fiecaruia se ascunde o drama. Sistemul este nemilos cu cei doi bucuresteni din Militari. La varsta lor, nimeni nu mai e dispus sa-i angajeze, iar in cateva luni isi vor pierde si putinii bani pe care ii primesc de la stat. "M-as duce si femeie de serviciu, ca nu mi-e rusine, dar toti ma intreaba cati ani am si imi spun apoi ca ma suna ei. Nu mai suna nimeni", se plange Maria Alboteanu, scrie EvZ.ro


Ancheta pe gradele Celsius. O prognoza ce anunta o iarna blanda, si nu foarte geroasa, a provocat o ancheta parlamentara. Deputatul PSD Mircea Dusa a cerut investigarea felului in care meteorologii romani previzioneaza vremea. O predictie meteo de la inceputul lunii decembrie, care anunta ca iarna aceasta va avea temperaturi ca de primavara, a culminat cu o solicitare de ancheta impotriva meteorologilor, venita din partea PSD-istului Mircea Dusa, vicepresedinte in Comisia de mediu din Camera Deputatilor, scrie Adevarul.


Somajul tehnic costa Guvernul 100.000.000 de euro. Statul va pierde si anul acesta aproximativ 110 milioane de euro, sustinand somajul tehnic ca masura de protejare a locurilor de munca. Masura este agreata de sindicate si de patronate. Specialistii spun ca pierderea este mica fata de ce ar provoca somajul obisnuit, scrie Romania Libera.


43 de mil ă"š¬, decontul sentintelor gresite ale justitiei. Cum ar putea statul sa nu mai piarda la CEDO. 43 de milioane de euro a platit statul roman pe baza hotararilor pronuntate impotriva sa de CEDO in perioada 2000 - 2009. Mai mult de jumatate din aceasta suma - 24,5 milioane de euro - a fost platita doar in ultimii doi ani, un semn clar ca justitia romana se afla inca pe un drum gresit, noteaza Gandul.


Un descendent al lui Preda Buzescu a castigat in instanta toata partea de nord a judetului Buzau. Fericitul castigator a castigat in instanta 63.000 de hectare de padure. Daca totusi sentinta va ramane definitiva, barbatul va primi pamant in noua localitati din Buzau, iar averea lui va creste cu milioane de euro, noteaza Cotidianul.



de M.C. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.