Ultima oră

Vrincean mort de gripa AH1N1

Raluca Manolache
29 ian 2010 1021 vizualizări
Victima avea probleme cardiace si suferea de diabet u autoritatile vor sa promoveze vaccinarea in rindul copiilor de peste 6 ani

Gripa noua a inceput sa faca victime si in Vrancea. Un barbat de peste 50 ani din judet a decedat in aceasta luna la o clinica din Iasi dupa ce a fost diagnosticat cu virusul gripal AH1N1. Barbatul se afla in evidenta medicilor din Iasi deoarece suferea de mai multe afectiuni cronice, printre care diabet si probleme cardiace. Barbatul s-a prezentat la spital dupa ce s-a simtit rau mai multe zile la rind, acesta fiind internat pentru ca avea diabet decompensat (cu valori mari ale glicemiei). Bolnavului i s-au facut analizele necesare si pentru depistarea virusului A H1N1, moment in care s-a confirmat prezenta acestuia in organism. Din nefericire, doctorii nu l-au putut salva insa pe bolnav. Medicii de la Directia de Sanatate Publica (DSP) spun ca acesta este primul deces inregistrat in Vrancea din cauza gripei "porcine". In Vrancea, 136 de persoane au trebuit sa urmeze pina acum un tratament corespunzator dupa ce au aflat ca sufera de noua gripa. Autoritatile recomanda in continuare vaccinarea ca fiind cel mai eficient mijloc de prevenire a infectarii. Pe parcursul saptaminii trecute 1.536 de persoane au solicitat sa fie imunizate impotriva acestui virus, singurele reactii adverse fiind paloare si usoare ameteli. Nu au existat insa persoane care sa ajunga pe patul de spital dupa ce s-au vaccinat, desi au fost raportate reactii adverse la mai multe cazuri de vaccinari ale unor functionari. Medicii de familie sint obligati sa vaccineze contra gripei porcine fiecare persoana care ii solicita, mai ales ca de doze de vaccin nu duc lipsa. In cabinetele medicilor de familie mai sint 7.116 de doze, iar la cabinetul de la DSP Vrancea mai sint 1.750 doze. In luna februarie ar trebui sa demareze si imunizarea copiilor cu virsta intre 6 si 16 ani, dupa cum a anuntat Ministerul Sanatatii. Se va derula astfel o campanie de informare astfel incit parintii sa inteleaga cit mai bine de ce ar trebui sa fie de acord cu vaccinarea. Abia dupa aceasta campanie autoritatile din sanatate le vor solicita acordul parintilor. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.