Ultima oră

LIFE: Utile 28.01.2010

Ziarul de Vrancea
28 ian 2010 462 vizualizări
5 alimente esentiale pentru sanatatea barbatului; Afectiunile ochilor se pot agrava fara simptome; Noi descoperiri despre cancerul de prostata; Sentimentul de vina afecteaza mai des femeile

5 alimente esentiale pentru sanatatea barbatului. Desi cele mai multe sfaturi privind dietele si intretinerea sunt in special pentru femei, si barbatii trebuie sa-si mentina corpul sanatos printr-un consum de alimente care ofera nutrientii, vitaminele si mineralele necesare bunei functionari a organismului. Barbatii prezinta mai multe riscuri sa sufere de anumite boli decat femeile, iar o alimentatie corespunzatoare ajuta la reducerea acestui pericol. Ziarul Libertatea va prezinta cinci alimente indicate pentru ca un barbat sa se mentina sanatos. 1. Broccoli. Aceasta leguma ajuta la prevenirea cancerului de colon, datorita fibrelor si antioxidantilor pe care ii contine, scrie Libertatea.


Afectiunile ochilor se pot agrava fara simptome. Cele mai multe afectiuni oculare evolueaza fara niciun simptom si, prin urmare, sunt descoperite atunci cand vederea este afectata iremediabil. De aceea, consultul oftalmologic ar trebui sa devina o rutina, recomanda specialistii. Prima consultatie oftalmologica se face inca din prima zi de viata. Acesta este momentul in care o serie de afectiuni oftalmologice pot fi depistate si tratate cu rezultate foarte bune, scrie Adevarul.


Inlatura stresul la locul de munca: pauza de respirat si coltul de refugiu. Potrivit statisticilor Agentiei Europene de Protectia Sanatatii la Locul de Munca, 80 la suta dintre consultatiile date de medicii generalisti sunt motivate de simptome legate de stres. In plus, cifrele arata ca 25 la suta din morbiditatea cardiovasculara este atribuita stresului, iar mai mult de 60 la suta dintre accidentele de munca sunt cauzate tot de stres. De asemenea, 50-60 la suta din absenteismul la locul de munca este legat de stresul ocupational. Specialistii in psihologie spun ca, din nefericire, stresul de la locul de munca este frecvent adus si in spatiul personal/familial, cu efecte negative asupra relatiei de cuplu, a calitatii si timpului acordat copiilor, scrie Gandul.


Noi descoperiri despre cancerul de prostata. In Romania, sunt diagnosticate anual 200 de cazuri noi de tumori maligne ale prostatei. Anticorpii care favorizeaza distrugerea celulelor tumorale si o proteina care arata stadiul bolii sunt cele mai noi descoperiri pentru diagnosticarea si tratamentul cancerului. Cercetatorii de la Universitatea din Pennsylvania au descoperit un anticorp care ar putea ajuta la diagnosticarea si la tratarea cancerului de prostata chiar si in faza metastazica, scrie Adevarul.


Sentimentul de vina afecteaza mai des femeile. Spre deosebire de barbati, femeile sunt cuprinse mai des de sentimentul de vina, potrivit unui studiu al cercetatorilor spanioli de la Universitatea din Basque. Specialistii avertizeaza ca, din pacate, vinovatia isi pune amprenta asupra sanatatii. Oamenii de stiinta au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au pus 300 de voluntari, jumatate barbati si jumatate femei, cu varsta cuprinsa intre 15 si 30 de ani, in situatii ipotetice, cum ar fi faptul ca au uitat sa-si viziteze o ruda bolnava la spital sau in alte ipostaze asemanatoare, scrie Gandul.



de R.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.