Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
28 ian 2010 519 vizualizări
Mai putine autorizatii de construire

Vrincenii au construit mai putin la sfirsitul anului trecut. Numarul autorizatiilor de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale a fost in luna noiembrie 2009 de 80 autorizatii, mai putin cu 26 de autorizatii fata de luna precedenta si mai putin cu 8 fata de luna similara din anul 2008. Pe medii de rezidenta, cea mai mare parte a autorizatiilor de construire (81,3% din total) au fost eliberate in mediul rural, conform datelor furnizate de Directia Judeteana de Statistica. In ceea ce priveste inmatricularile de societati comerciale cu participare straina la capitalul social subscris, in luna noiembrie 2009 au fost inmatriculate 6 societati, fata de 7 in noiembrie 2008 si fata de 8 in octombrie 2009. Valoarea totala a capitalului social subscris a insumat 5.100 lei (1.788 dolari sau 1.202 euro). în ierarhia judetelor tarii, Vrancea, in luna noiembrie 2009 ocupa locul 12 in ceea ce priveste numarul societatilor cu participare straina si locul 16 in functie de capitalul social total exprimat in valuta. (M. B.)


Preventie la Centrul "Danut"


Centrul de zi "Danut" din comuna Brosteni se preocupa pentru a tine bolile transmisibile departe de copii. Cadrele didactice au derulat o actiune de prevenire a imbolnavirilor prin intermediul miinilor murdare, dar i-au instruit pe copii si cu privire la masurile de igiena pe care trebuie sa le adopte pentru prevenirea infectarii cu virusul AH1N1. Copii au vizionat mai multe filmulete despre "Tehnica spalarii miinilor", care le-au reamintit importanta acestui obicei ignorat adesea. Asistentul medical Larisa Gheorghiu, voluntar in cadrul centrului, le-a oferit la final obiecte de igiena personala. Daca tot s-au preocupat de sanatate, pustii au avut grija sa-si completeze si cunostintele de istorie si literatura. In cadrul unui proiect educational care a avut drept scop stimularea interesului pentru lectura si formarea culturii generale, picii au participat la un concurs dedicat poetului national Mihai Eminescu, intitulat "Eminescu-Luceafar-Eu, o mica stea". Micutii au recitat, au recunoscut versuri dar cei mai talentati au compus propriile strofe. Cadrele didactice M. Sbirciog, J. Tigaeru si I.Rosu spun ca elevii s-au pregatit serios pentru acest concurs, motiv pentru care au fost rasplatiti cu diplome si carti. Nici ziua Unirii nu a trecut neobservata, cursantii fiind pusi la curent cu importanta marii sarbatori. (Z. V.)


Peste 200 de locuri de munca vacante


Oferta locurilor de munca vacante valabile pentru perioada 27 ianuarie "" 03 februarie numara peste 200 de joburi. Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca a identificat 167 de posturi vacante in domeniul confectiilor pentru meserii ca tehnician in industria textila, confectioner-asamblor articole din textile, croitor si muncitor necalificat. Totodata, oferta contine si posturi pentru subinginer metalurgist, controlor calitate, amanetar, forjor manual, gaterist, fochist, femeie de serviciu si calcatoreasa lenjerie. De asemenea, joburi se gasesc si pentru cei interesati sa munceasca peste hotare. Tarile care oferteaza locuri de munca sint Germania, Danemarca, Belgia si Spania. Oferta locurilor de munca poate fi consultata integral la sediul AJOFM. (D. GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.