Ultima oră

Demisi sau sanctionati, finantistii se lupta pentru posturile lor

Doina Ganea
28 ian 2010 1211 vizualizări
In 2009 cinci sefi din conducerea DGFP au fost sanctionati disciplinar

Cinci sefi ai unitatilor fiscale din judet se judeca acum cu Directia Generala a Finantelor Publice Vrancea fiindca au fost sanctionati anul trecut. In urma unei evaluari efectuate in perioada fostului director coordonator al DGFP, Marian Lungu, sefii unitatilor fiscale din orase au ajuns in fata comisiei de disciplina. Motivele au fost insa destul de neclare. "Se pare ca au fost legate de unele criterii procedurale. Oamenii au actionat in judecata si acum cauza se judeca la Curtea de Apel Galati", a declarat actualul director coordonator interimar al DGFP Vrancea, Constantin Grigorica. Comisia de disciplina a propus la vremea respectiva sanctionarea tuturor sefilor cu retragerea din functii. Nemultumiti, acestia au apelat la instanta care a suspendat decizia de inlaturare a lor de la conducerea unitatilor fiscale. In prezent toti au ramas in continuare pe functii pina la solutionarea definitva a cauzei. Un alt sef suspendat din curtea finantistilor a revenit pe functia avuta anterior. De data aceasta insa la Garda Financiara. Este voba de fostul director adjunct al DGFP Vrancea, Cristi Misaila, care s-a intors din 25 ianuarie la Garda Financiara. Demis din functia de adjunct pe 3 noiembrie 2009, Cristi Misaila a intrat brusc intr-un concediu medical, din care s-a intors si a decis sa revina la locul de munca detinut anterior, dar de data aceasta in subordinea democrat-liberalului Mugurel Malureanu. Cit priveste situatia fostului director coordonator al DGFP, Marian Lungu, aceasta ramine in continuare neclara. "Situatia acestuia este in clarificare la ANAF, dupa ce a cistigat in instanta suspendarea ordinului de demitere. Dl Lungu este acum este in concediu de odihna", precizat Constantin Grigorica. In prezent, la DGFP conducerea este asigurata de catre Constantin Grigorica imputernicit pe functia de director coordonator al institutiei, in timp ce postul de adjunct a fost preluat de Ion Ghionea. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.