Ultima oră

Maricica Vrabie revine pe scaunul de director

Nicoleta Cristea
28 ian 2010 1330 vizualizări
Sefia Inspectoratului Teritorial pentru Calitatea Semintelor i-a fost atribuita directorului demis in octombrie

Postul de director al Inspectoratului Teritorial pentru Calitatea Semintelor i-ar putea reveni din nou Maricicai Vrabie, care ocupa aceasta functie de ani de zile. Aceasta a cistigat marti actiunea de fond introdusa la Curtea de Apel Galati, instanta dindu-i acesteia dreptate. "Prin sentinta nr. 29/26.01.2010 s-au respins ca nefondate exceptiile invocate de autoritatea pirita, s-a admis in parte actiunea. S-a dispus anularea ordinului nr. 1917/8.10.2009 emis de autoritatea pirita. S-a respins capatul de cerere referitor la suspendarea aplicarii actului administrativ", se arata in decizia instantei. Maricica Vrabie a detinut functia de director multi ani, fiind detronata in luna octombrie in baza Ordonantei 105. In locul ei a fost promovata o alta inginera, la recomandarea PD-L. Un alt dosar care este pe cale sa se finalizeze este cel al fostului inspector sef adjunct al departamentului de Securitate si Sanatate in Munca al Inspectoratului Teritorial de Munca, Sorin Sebastian Ciocan. Desi discutiile in dosar au fost finalizate, instanta a dat ragaz de citeva zile pina sa ia o decizie. In ce il priveste pe Ciocan, demiterea sa a fost facuta in valul Ordonantei 37, in iunie, cind a fost inlocuit de democrat-liberala Simona Cristina Panciu, actualmente director coordonator adjunct, sotia consilierului judetean Lica Panciu. Alte doua dosare aminate saptamina aceasta la Galati sint cel al directorului interimar al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor, Dumitru Dila, si al fostului director economic al Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si Vinatoare, Georgeta Manea. In ambele cazuri procesele prin care se solicita anularea ordinelor de demitere au fost aminate. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.