Ultima oră

Dispensarul Movilita, discordie intre medicul PSD si primarul PNL

Raluca Manolache
28 ian 2010 2222 vizualizări
Primaria doreste rezilierea contractului de concesiune pe care l-a incheiat cu dr. Tiberiu Tudorache, medic de familie si consilier local PSD u Nu am avut nici o instiintare in decursul acestor ani ca as fi restant la Primarie cu o suma de plata , spune medicul u acesta crede ca lupta pe cabinet a aparut in momentul in care a apelat la instanta pentru achizitionarea cabinetului si locuintei de serviciu u doctorul de familie figureaza cu redeventa neachitata in 2007 - 2008

Unul dintre medicii de familie din Movilita risca sa ajunga in strada. Primaria doreste sa rezilieze contractul de concesiune pe care l-a incheiat inca din 2005 cu dr. Tiberiu Tudorache, medic de familie in comuna de mai bine de 10 ani, dar si consilier local din partea PSD. Motivul invocat de autoritati este neplata redeventei stabilita in contractul de concesiune pentru o perioada mai mare de un an. Tariful perceput prin contract a fost pina acum de 1 euro/mp/an. Aceasta problema i-a fost adusa la cunostinta medicului Tiberiu Tudorache printr-o scrisoare in care este instiintat ca vineri va avea loc sedinta de consiliu local, pe ordinea de zi fiind si un proiect prin care se propune rezilierea contractului. Medicul spune ca in luna decembrie a mers sa isi achite darile atit pentru contractul de concesiune a cabinetului, dar si pentru contractul de inchiriere a locuintei, si nu a fost informat cu privire la datoriile existente. "Nu am avut nici o instiintare in decursul acestor ani ca as fi restant la Primarie cu o suma de plata. In urma primirii invitatiei pentru sedinta de consiliu m-am dus la Primarie, la serviciul de taxe si impozite. Am vrut sa platesc si functionarele mi-au spus ca nu pot incasa banii intrucit au dispozitie de la domnul primar sa nu primeasca nici un ban de la mine", a declarat dr. Tiberiu Tudorache. Medicul care se ocupa de sanatatea a peste 2.000 de persoane asigurate si neasigurate crede ca tot scandalul a aparut in momentul in care a dat in judecata Primaria pentru achizitionarea cabinetului in care isi desfasoara activitatea, dar si a locuintei. Acesta povesteste ca a recurs la instanta in luna iunie anul trecut deoarece nu a primit nici un raspuns de la consilieri in urma multiplelor solicitari facute pe parcursul anilor. "L-am abordat pe domnul primar care mi-a confirmat ca nu este legal ceea ce face, dar este necesar pentru ca s-a deschis o lupta intre noi doi. I-am explicat ca nu ma lupt cu el personal sau cu consilierii, ci cu institutia. Este un drept al meu legal, pentru ca, asa cum au fost achizitionate alte spatii medicale, si eu imi doresc sa cumpar. I-am si pus in vedere ca daca la comisia de expertiza se va stabili o suma mult prea mare eu ma pot retrage", a mai declarat dr. Tudorache.


Banii, virati dintr-un cont in altul


Dupa mai multe investigatii, consilierul local sustine ca a aflat ca in baza de date a Primariei Movilita figureaza cu datorie la plata concesiunii, dar cu bani dati in plus la plata chiriei pentru locuinta. Datoria ar fi de aproximativ 800 de lei, inclusiv penalitatile. "Am fost blocat sa imi platesc aceste dari catre stat. M-am intors la taxe si impozite si mi-au spus ca la locuinta de serviciu figurez pe plus, iar la cabinetul medical figurez cu minus. Am inteles ca ar fi doua conturi, unul pentru concesiune, altul pentru chirie. Ca sa profite de un punct al contractului de concesiune, care spune ca neplata timp de un an a redeventei duce la rezilierea contractului, presupun ca au luat banii dintr-un cont si i-a dus intr-un alt cont, in asa fel incit la locuinta sa figurez pe plus si sa figurez pe minus la spatiul cu destinatie medicala", considera medicul. Intre timp acesta si-a achitat darile printr-un ordin de plata.


Redeventa neachitata doi ani de zile


De partea cealalta, primarul Corneliu Cristian spune ca medicul din comuna nu si-a achitat darile timp de doi ani de zile, in 2007 si 2008. Asa se face ca a aparut si proiectul de reziliere a contractului care va fi pus in discutie vineri, in sedinta Consiliului Local. "E departe de realitate. Exista un contract de concesiune incheiat pe 15 ani cu mentiunea ca 5 ani se mentine reverenta de 1 euro/mp/an. La inceputul lunii ianuarie a expirat aceasta mentiune si se trece la renegocierea contractului. Tot in acest contract una dintre clauze prevede faptul ca se poate trece la rezilierea contractului in cazul in care taxele de concesiune nu sint platite pe o perioada de 1 an de zile. In 2007 si 2008, medicul nu a platit nici un leu. Consilierii au in vedere acest fapt si vor discuta rezilierea contractului", a precizat primarul liberal Corneliu Cristian. Acesta mentioneaza ca Tiberiu Tudorache a fost instiintat ca are de platit acesti bani, dar nu a dorit sa scape de datorie. Din cei 13 consilieri locali de la Movilita, noua sint liberali, trei social-democrati si unul democrat liberal. In cazul in care consilierii locali vor fi de acord cu rezilierea contractului, medicul sustine ca va sesiza Institutia Prefectului si instanta de judecata. (Raluca MANOLACHE)


Aproape 28.000 euro pretul unui cabinet la Centrul Medical


O parte dintre medicii care profeseaza la fostul Centru Medical Focsani au reusit sa incheie contractul cu Primaria Focsani pentru achizitionarea spatiilor. Consilierii locali si-au dat acordul in sedinta de marti pentru vinzarea cabinetelor. Preturile stabilite sint: medicii de familie Radita Ciobanu si Iulian Ciobanu - 26.800 euro (113.000 de lei), medicul de medicina muncii Elena Ionescu - 13.800 euro ( 58.200 de lei), medicul de medicina muncii Marioara Negoita - 13.500 euro (56.900 de lei), neurologul Mariana Bezverhnii -10.000 euro (42.171 de lei), medicul ORL Liuba Buza - 27.800 euro (117.100 de lei), cabinet medical explorari functionale - 23.800 euro (100.367 de lei), psihiatrul Mihaela Liliana Chitic "" 13.100 euro (55.244 de lei) si medicii dermatologi Despina Capatina si Gheorghe Vasile - 22.900 euro (96.571 de lei). Medicii vor plati aceste sume in rate. (R. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.