Ultima oră

POLITICA; Politic Show 27.01.2010

Ziarul de Vrancea
27 ian 2010 393 vizualizări
Victor Ponta. Pe politic: "E vremea cutitelor lungi. In PSD"; Politica de cadre a lui Boc ne-a costat deja un milion; Grupul de la Bruxelles, acuzat ca-si face reclama pe reforma PDL; PSD, intre reforma si restauratie

Victor Ponta. Pe politic: "E vremea cutitelor lungi. In PSD". Vinerea asta a fost ruperea. Undeva la munte era sustinut de nu-s"â„¢ cite filiale Mircea Geoana, colo-sa in Bucuresti, la cele patru stele ale Ramada Majestic, s-au strins Mitrea, Nastase, Diaconescu, Ponta, intrigologii si viitorii contracandidati. Era o conferinta "Ovidiu Sincai" si "Friedrich Ebert", dar care numai de teorie n-avea timp. Era un exercitiu de forta. Colo-sa in munte era multimea, pastravaria-prostovania, dincoace-n Ramada era somonetul. Ponta a dat-o direct: sa nu ne mai ascundem dupa teorie, sa facem ce ne-am propus de ani. Adevarul este ca, dintre toti, doar Ponta fusese luat la cirlig: printr-un e-mail fusese dat la o parte din comitiile si comitetele lui de pastravanul cel de la munte.

Victor Ponta: E-mail-ul suna politicos, frumos: va anuntam, dar nu pe mine, era impersonal, asa. Va anuntam ca se ocupa Ics.

Reporter: Nici nu v-a pomenit numele.

V.P.: Nu, nu.

Rep.: Nu existati.

V.P.: Nu. Am existat in alea sase saptamini si citeva zile, ca orice produs mi-am incheiat perioada de utilizare. Nici o problema acum. Vin altii. Integral in Academia Catavencu.


Politica de cadre a lui Boc ne-a costat deja un milion. Guvernul Romaniei are de platit in jur de un milion de lei consilierilor pe care premierul Emil Boc i-a dat afara din Corpul de Control si Departamentul Antifrauda anul trecut, dupa introducerea angajamentelor de loialitate. Pana acum, 21 dintre acesti functionari au castigat in instanta si urmeaza sa primeasca fiecare in jur de 50.000 de lei, in urma unor decizii executorii ale instantelor, scrie EvZ.


PNL s-a consolat cu opozitia doar pe moment. Liderii PNL care se pregatesc pentru reuniunea Delegatiei Permanente de la Brasov, primul pas in vederea congresului, ii dau lui Crin Antonescu multe sanse de supravietuire in fruntea partidului, dar vad si perspectiva intrarii la guvernare. Cei aproape o mie de delegati ai filialelor PNL care se vor aduna la sfarsitul saptamanii la Brasov sunt chemati sa hotarasca daca congresul partidului va avea loc in martie, asa cum s-a votat in Biroul Politic Central, si care va fi formula de organizare a acestui congres (se pare ca vor avea loc doua congrese, unul extraordinar pentru modificarea statutului si altul ordinar pentru alegeri), scrie Romania libera.


Grupul de la Bruxelles, acuzat ca-si face reclama pe reforma PDL. Asumarea ipostazei de promotori ai reformei in PDL de catre europarlamentarii Cristian Preda si Monica Macovei a produs iritare la varful partidului. Vicepresedintele Cezar Preda sustine ca grupul de la Bruxelles n-ar face decat "sa intre in atentia publica" cu "niste merite pe care nu le are", PDL ocupandu-se de propria reforma "de o luna de zile". Daca Sever Voinescu s-a declarat ieri entuziasmat ca "ideile lui Cristian Preda si ale Monicai Macovei au mare ecou in partid", spre varful PDL perceptia este diferita, scrie EvZ.


Vadim se aliaza cu Geoana, dupa ce PD-L l-a lasat in "bezna". Corneliu Vadim Tudor a declarat, ieri, ca actuala alianta pe care PRM o are cu PD-L, la nivelul Primariei Capitalei, "a falimentat". "Trebuie schimbata compozitia conducerii Capitalei, iar eu am initiat aceasta negociere", a spus el si, foarte suparat, a continuat: "De pilda acum, de doua ore, in cartierul Cotroceni unde stau eu, lumina a fost stinsa. In fiecare saptamana, e o repriza de bezna medievala. Sorin Oprescu, daca e suferind, sa iasa la pensie, sa se trateze. Cat despre restul conducerii Capitalei, e clar ca, in conjunctura asta, Videanu, tartorul principal - caci Adriean Videanu conduce Capitala in continuare -, indreapta orasul fie catre Antarctica, fie catre pesterile medievale fara lumina, fara caldura, fara apa. Nu merge asa treaba", a declarat Corneliu Vadim Tudor pentru Gandul.


In "Ce-ti mai place sa te iei de presa, Geoana!", Horia Ghibutiu sustine ca "in cazul in care presa serioasa s-ar fi tabloidizat, un personaj cu reactii mereu senzationale cum e invinsul alegerilor din decembrie 2009 s-ar fi bucurat de titluri de genul: «Geoana trimite romanii pe Luna cu satelitul».Al doilea om in stat a poposit din nou la pupitrul show-ului "Sinteza Zilei", de la Antena 3. E o televiziune unde se simte ca pestele in apa, desi da aproape de fiecare data de incomodul prezentator Mihai Gadea. Si daca tot este in elementul sau, Geoana profita indeobste de ocazie pentru a lamuri sensul tuturor declaratiilor sale de la aparitia precedenta, interval folosit de presa aservita lui Traian Basescu pentru a rastalmaci spusele liderului PSD-ist". Integral in EvZ.


Mircea Kivu, in "PSD, intre reforma si restauratie", afirma ca "in urma cu cinci ani, PSD, care avea pe atunci imaginea unui partid monolitic, ne-a surprins prin caracterul deschis al alegerilor interne (ma rog, cat de "deschise" pot fi alegerile la varful unui partid). Atunci, o data cu victoria lui Geoana asupra fondatorului Iliescu, parea ca incepe o noua epoca in istoria stangii romanesti. Culmea, organizatorul acelui congres fusese insusi Octav Cozmanca, simbolul metodelor de conducere de tip bolsevic". Integral in Romania libera.



de R.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.