Ultima oră

Incendiu cu repetitie la Mopaf

Ziarul de Vrancea
27 ian 2010 796 vizualizări
Focul a fost provocat de oamenii strazii care s-au incalzit cu cartoane intr-o fost hala u in toamna o alta hala industriala a ars din temelii

Un incendiu izbucnit ieri la o hala situata in curtea fostei fabrici de mobila Mopaf SA Focsani i-a pus pe jar pe pompieri. In jurul orei 10.30 acestia au fost anuntati ca din hala dezafectata iese un fum gros, motiv pentru care Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a trimis trei autospeciale la fata locului. "Incendiul a fost lichidat in limitele gasite si nu a fost nevoie decit de interventia a doua dintre autospeciale", a mentionat sg. maj. George Dumitrache, purtatorul de cuvint al ISU. Focul a mistuit gunoaiele din interiorul halii, dar si citeva cauciucuri aduse de "boschetari". Cel mai probabil incendiul s-a datorat oamenilor fara adapost care au aprins mai multe cartoane pentru a se incalzi. "în urma incendiului au ars aproximativ 500 kg deseuri textile, vata minerala, anvelope uzate si alte deseuri, lemn, hirtie, carton folosite probabil de persoane fara adapost pentru incalzire. Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de fumatul in locuri nepermise sau neprotejate corespunzator", a detaliat George Dumitrache. Acesta este cel de-al doilea incendiu izbucnit la falimentara Mopaf. Anul trecut, in toamna, o hala industriala de 2.400 de metri patrati a ars din temelii din cauza unui aparat de sudura folosit necorespunzator.


Cosurile de fum defecte, incendii sigure


Focul provocat de oamenii strazii nu a fost singurul eveniment la care au intervenit pompierii in ultimele 24 de ore. Acestia au avut de stins un transformator electric suprasolicitat situat la Caminul Laminorul din Focsani, care nu mai fusese schimbat de 20 de ani. Pompierii au mers si in satul Vitanestii de sub Magura, comuna Bolotesti, unde a ars acoperisul unei case. In satul Jiliste, comuna Slobozia Ciorasti, o vila s-a facut scrum dupa un incendiu produs luni seara. Pompierii au intervenit, dar flacarile au mistuit acoperisul casei, mobilierul si hainele depozitate in doua incaperi. Si in Vulturu a ars planseul din lemn al unei locuinte. Toate aceste incendii s-au datorat burlanelor neglijate. Avind in vedere ca numai in ultimele trei zile au fost 17 incendii ce au avut drept cauza exploatarea intensa si uneori necorespunzatoare a sistemelor de incalzire, pompierii vin cu citeva sfaturi. Astfel, cosurile pentru evacuarea fumului trebuie curatate periodic pentru a nu provoca incendii, cosurile din caramida tencuita trebuie izolate fata de elementele combustibile ale planseelor, prin ingrosarea zidariei cosurilor, iar in spatiul dintre cos si planseu se va introduce un strat termoizolant. Cenusa trebuie evacuata periodic intr-un loc amenajat in acest scop, dupa ce se vor stinge resturile de jar. In timpul functionarii sobelor, usitele focarului si cenusarului trebuie tinute inchise. Nu trebuie sa aprindeti focul in sobe cu petrol si respectati distantele de siguranta fata de obiecte si materiale inflamabile. (Raluca MANOLACHE, Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.