Ultima oră

Planul General al Focsaniului, la indemina cetateanului

Doina Ganea
26 ian 2010 1844 vizualizări
Focsanenii pot consulta deja prima versiune a Planului Urbanistic General al orasului u pentru realizarea PUG-ului municipalitatea a cheltuit pina acum aproximativ 300.000 de lei u ultimul PUG al Focsaniului a fost realizat in martie 2000

Urbea de pe Milcov are in sfirsit un nou Plan Urbanistic General (PUG), numai ca acesta nu este definitiv. Aceasta desi de mai bine de doi ani Consiliul Local Focsani a prevazut bani la bugetul local pentru realizarea unui nou plan general al Focsaniului, avind in vedere ca cel vechi era in pragul de expirare. PUG- ul care are caracter director si de reglementare operationala se afla la prima lui versiune, acesta mai putind suferi unele imbunatatiri. Focsanenii care doresc sa consulte noul PUG al orasului o pot face solicitind acest lucru la biroul serviciului de informare de la parterul Primariei Focsani. Cetatenii pot afla astfel regimul de inaltime prevazut in zona in care locuiesc, situatia terenurilor pe care vor sa le cumpere, daca au utilitati sau nu, ce gen de fatade trebuie sa aiba viitoarea cladire in functie de zona etc. Ultimul PUG al Focsaniului a fost realizat in martie 2000. Potrivit unei informari realizate de Serviciul de Urbanism din cadrul Primariei Focsani, pe 06 aprilie 2009, Protelco SA Cimpina a cistigat licitatia de realizare a PUG-ului Focsaniului si a fost incheiat un contract de prestarii servicii cu oficialii municipalitatii. PUG-ul a fost realizat de proiectantul general SC Altrix Arhitectura SRL sub coordonarea arhitectului drd. Marius Albisor. Pentru realizarea acestuia, Serviciul de Urbanism a predat Strategia de Dezvoltare a orasului, PUG-ul existent, toate planurile zonale si de detaliu aprobate pina acum, ortofotoplanul municipiului, planurile cu retele ale ENET si nu in ultimul rind imputernicirile pentru reprezentare in fata autoritatilor. Conform planului de lucru al sefului Serviciului de Urbanism, ing. Alexandru Stanciu, pina in luna septembrie firma care a realizat PUG-ul a facut studiile topo si geotehnice, alte trei luni au fost dedicate studiilor economico-sociale si de circulatie urbana, iar pina la 18.12.2009 s-a realizat si studiul de mediu, pentru ca fix peste o luna PUG-ul a fost predat autoritatilor locale. Potrivit oficialilor insa PUG-ul mai trebuie completat. "Planul Urbanistic General al Focsaniului mai trebuie completat, el nefiind finalizat inca. Ceea ce s-a realizat a fost o prima parte necesara celor de la Mediu", ne-a declarat seful Directiei de comunicare din cadrul Primariei, Dan Cazaciuc. Municipalitatea a depus anul trecut la Agentia de Dezvoltare Regionala (ADR) un proiect privind modernizarea spatiilor verzi din zona Sud si "Laminorul", dar PUG-ul este necesar si pentru inventarierea spatiilor verzi. Valoarea alocata initial acestui proiect a fost de 289.000 de lei. Fiecare localitate ar trebui sa-si intocmeasca un PUG pe care sa-l actualizeze la 5-10 ani. Din cauza banilor insa multe primarii nu si-au putut realiza un astfel de plan. Din acest motiv si ca o consecinta, dar si pentru ca nu au o strategie de dezvoltare a localitatii, aceste primarii nu pot accesa finantari europene. (Doina GANEA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.