Ultima oră

VREMEA:Cea mai friguroasa noapte de pana acum din acest an: la Covasna au fost -34 de grade

Ziarul de Vrancea
25 ian 2010 433 vizualizări
Noapte de duminica spre luni a fost cea mai friguroasa din acest an. La Covasna au fost -34 de grade, la Miercurea Ciuc termometrele au coborat pana la -31,3 grade Celsius.


La ora 6:00, se inregistrau -29 de grade la Brasov, Sfantu Gheorghe si Miercurea Ciuc. Erau -28 de grade la Botosani, -24 la Vaslui, -23 la Sibiu si Bacau.


Cel mai cald era la Moldova Noua, -6 grade.


In Harghita, minima absoluta a lunii ianuarie a fost de -38,4 grade Celsius in anul 1985, la Miercurea Ciuc.



Prognoza pentru astazi


Luni, temperaturile maxime vor fi de la -18 grade in nordul Moldovei pana la -2 ... -1 grad in Campia de Vest. Cerul va fi variabil in regiunile sud-vestice si mai mult senin in restul teritoriului. In primele ore, izolat se va semnala ceata asociata cu depuneri de chiciura.


La Bucuresti, vremea este geroasa. La ora 5.00 se inregistrau -17 grade. Maxima zilei de luni va fi in jurul valorii de -8 grade. Cerul va deveni mai mult senin, iar vantul va sufla slab, informeaza ANM.



Se mentin avertizarile meteorologice de ger


Gerul naprasnic nu se da dus. Este in vigoare avertizarea de cod portocaliu a meteorologilor si pentru noaptea urmatoare (25/26 ianuarie) cand in judetele Suceava, Botosani, Iasi, Neamt si in judetele Brasov, Harghita si Covasna se vor inregistra temperaturi extreme, cu valori minime ce vor cobori sub -26 de grade.


Atentionarea meteorologica cod galben emisa in 22 ianuarie si actualizata in 24 ianuarie se mentine, anunta ANM.


Astfel, in intervalul 24 ianuarie ora 10 - 27 ianuarie ora 08, in estul, sudul si centrul tarii vremea se va mentine geroasa, mai ales in cursul noptilor si al diminetilor, astfel incat temperaturile minime nocturne se vor incadra in general intre -25 si -15 grade, iar cele maxime diurne vor fi negative.




de Carla Dinu HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.