Ultima oră

POLITICA: Politic Show 25.01.2010

Ziarul de Vrancea
25 ian 2010 403 vizualizări
Geoana se bazeaza din nou pe baroni; Iliescu: "Un partid serios nu accepta sa-i fie atacat liderul fondator"; Tandemul Preda-Macovei, in conflict deschis cu garda veche a PDL; Victor Ponta: "As fi fericit daca Crin Antonescu ar trece la PSD

Geoana se bazeaza din nou pe baroni. Presedintele PSD incearca sa-si conserve postul intarind pozitia presedintilor de filiale. El spera ca astazi congresul extraordinar sa fie stabilit la sfarsitul lunii februarie. Astazi este o zi foarte importanta pentru modul in care se va duce lupta pentru conducerea PSD. Comitetul Executiv (CEx) al partidului va decide astazi data la care va avea loc congresul extraordinar, in care se vor pune la bataie functiile de conducere. Mircea Geoana doreste un congres cat mai repede cu putinta, pentru a nu da timp taberei adverse sa se organizeze, scrie EvZ.ro.


Iliescu: "Un partid serios nu accepta sa-i fie atacat liderul fondator". In apropierea alegerilor din PSD, Ion Iliescu critica multe din gesturile perdantului Geoana, "excesul de zel" al lui Nastase si declara ca opozitia este "purgatoriul" care ajuta PSD sa scape de "oportunisti" si "fripturisti". Contestat el insusi in postura de presedinte de onoare, Ion Iliescu spune ca PSD nu are motive sa fie "complexat". Ion Iliescu: In opozitie e si greu, e si usor. Nu-i usor pentru oameni care au avut pozitii responsabile in viata tarii sa treaca de la guvernare in opozitie, dar in acelasi timp pentru un partid mare opozitia poate fi un fel de purgatoriu necesar pentru permanenta curatare a randurilor de arivisti, de fripturisti, de oameni care intotdeauna se lipesc de putere si de oamenii aflati la putere. Integral in Romania Libera.


Tandemul Preda-Macovei, in conflict deschis cu garda veche a PDL. In tandem, Cristian Preda si Monica Macovei vor prezenta astazi in fata conducerii PDL o platforma de principii care sa elimine, printre altele, nepotismul si oligarhizarea partidului, precum si o clarificare doctrinara. Europarlamentar-ul Cristian Preda ne-a declarat ca se va prezenta in fata conducerii PDL impreuna cu Monica Macovei. "Vom prezenta un set de principii pentru reformarea partidului", a afirmat Preda. El a fost invitat de liderii partidului pentru a-si expune punctele de vedere in cadrul sedintei Biroului Permanent National. Asta, dupa ce fostul consilier al presedintelui Traian Basescu a cerut schimbarea garniturii de conducere a democrat-liberalilor si a atras atentia asupra pericolului oligarhizarii partidului. Integral in Romania Libera.


Incepe oficial lupta pentru presedintia PSD. Liderii centrali si locali ai PSD se aduna astazi ca sa discute data si regulile congresului unde partidul isi va alege o noua conducere. Reuniunea Comitetului Executiv are loc pe fondul confruntarilor intre posibilii contracandidati si al unor aranjamente menite sa influenteze rezultatul congresului. Miron Mitrea si-a anuntat deschis candidatura, Cristian Diaconescu a hotarat si el sa intre in cursa, in timp ce Mircea Geoana isi apara pozitia subreda incercand sa grabeasca alegerile, scrie Romania Libera.


In editorialul "Eunucii", Florin Negrutiu scrie: "Reformat si rasreformat de-a ajuns curat ca un eunuc, PSD contempla acum cu nostalgie vremurile de barbatie de altadata, cand era temut, ca un partid-stat respectabil. Departe de a se separa, asa cum cerea acum cativa ani carcotasul-marginas Ioan Rus, curvele si barbatii s-au impreunat intr-o veselie. Ce-a iesit vedem astazi: un tip de politician moale, duplicitar, proptit de interesele unora care se cred papusari malefici. Lipsa de lideri in partid este atat de acuta incat acum, cand sunt pusi sa-si aleaga o noua conducere, aceiasi pesedisti negociaza aceleasi cateva nume ca in urma cu cinci ani. Lipsa de lideri conduce la lipsa de curaj." Integral in Gandul.


Victor Ponta: "As fi fericit daca Crin Antonescu ar trece la PSD". Victor Ponta afirma ca nu va candida la presedintia PSD si ca ar sustine o formula de conducere Cristian Diaconescu - Adrian Nastase. Ioana Lupea: Veti candida la o functie de conducere? Victor Ponta: Probabil ca da, cu conditia sa existe un proiect in care sa cred. Daca nu, nu ma bag. Nu sunt presat, nici de timp, nici de dorinta de functie, am avut destule functii pana acum. Mircea Marian: Il sustineti pe Adrian Nastase? Nu cred in proiectul Mircea Geoana, nu cred nici in proiectul Miron Mitrea. Eu nu pot sa votez impotriva lui Adrian Nastase, nu am votat niciodata. Daca exista o formula Diaconescu - Nastase, as crede intr-o astfel de formula. Integral in EvZ.ro.



de S.P. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.