Ultima oră

Judecatorii adjudeni, supraincarcati cu dosare si in 2009

Nicoleta Cristea
25 ian 2010 695 vizualizări
Fiecare judecator a vegheat asupra a peste 1.000 de dosare u noul presedinte spune ca protestele din instanta au avut un aport la cresterea dosarelor mai vechi de un an

Activitatea Judecatoriei Adjud pe 2009 este considerata a fi una "de apreciat" de catre noul presedinte al instantei, judecatorul Marcel Grigore Barbieru. Acesta a fost numit in functie de la inceputul acestui an, dupa ce a promovat cu bine examenul sustinut in toamna. Noul presedinte a aflat cu ocazia bilantului pe 2009 si la ce trebuie sa se astepte in ceea ce priveste volumul de munca in instanta adjudeana. Astfel, anul trecut incarcatura medie pe judecator, raportat la trei magistrati, a fost de 1.054 de cauze, comparativ cu 2008 cind a fost de 608,25. "Activitatea instantei a decurs in mod dificil, fiind supraincarcat volumul de munca al judecatorilor definitivi in a doua jumatate a anului, intrucit cei doi judecatori definitivi au asigurat solutionarea unui numar mult mai mare de cauze fata de anul precedent cind in instanta, pe parcursul intregului an, au fost 4 judecatori definitivi", se precizeaza in bilant. Desi solutionarea dosarelor a fost asigurata in 2009 de un total de patru judecatori, unul dintre acestia a fost stagiar incepind din iulie, iar un altul, definitiv, a promovat in aceeasi perioada la Tribunalul Constanta, astfel incit continuitatea sedintelor a trebuit sa fie adaptata. Un minus la Judecatoria Adjud este considerata a fi cresterea numarului cauzelor mai vechi de un an, fata de 2008, insa acest lucru se explica prin lipsa mijloacelor financiare de comunicare a procedurilor de citare, dar si a "lunii de protest a judecatorilor si personalului auxiliar care a avut loc in luna septembrie, in continuarea vacantei judecatoresti, astfel ca o perioada indelungata de timp, multe din cauzele care nu s-au incadrat la urgentele solutionate pe timpul verii nu au beneficiat de verificarea judecatorului, administrarea probelor fiind prelungita in timp". Cu toate lipsurile dezvaluite in bilant, judecatorul Barbieru considera ca magistratii adjudeni si-au facut datoria. "Activitatea instantei este de apreciat, avind in vedere eforturile depuse de judecatori, mai ales in a doua parte a anului, care pe linga activitatea judiciara au fost incarcati si cu atributiile non-judiciare, in aceste conditii reusind sa efectueze marea majoritate a lucrarilor in termen, cu atit mai mult cu cit numarul cauzelor a crescut fata de anii precedenti in mod considerabil", se precizeaza in bilantul semnat de presedintele Barbieru. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.