Ultima oră

POLITICA: Vasile Dancu: Ion Iliescu este o relicva a istoriei, care a condus Romania dupa o emotionalitate bolsevica. Nu are loc la masa de decizii

Ziarul de Vrancea
23 ian 2010 412 vizualizări
"Ion Iliescu este o relicva a istoriei. (...) Daca ar fi avut alaturi teoreticieni, asa cum nu-i plac, si intelectuali, nu doar bolsevici, si daca nu ar fi condus Romania dupa o emotionalitate bolsevica, retrograda, ar fi putut sa inteleaga ce se intampla in Romania". Atacul vine din partea social-democratului Vasile Dancu, membru al aripii de la Cluj a PSD.

Intr-o interventie la Realitatea FM, Dancu a sfatuit echipa ce va conduce partidul sa nu mai puna baza pe ceea ce spune fostul presedinte. "Din cauza lui Ion Iliescu, in ultimii ani din nefericire PSD nu are nicio directie, PSD a mers in aliante ciudate cu dreapta fara niciun fel de pozitionare politica".


Intrebat daca deciziile luate in ultimii ani de social-democrati sunt in responsabilitatea presedintelui de onoare si nu a presedintelui Mircea Geoana, Vasile Dancu a explicat ca "am fost membru al BPN pana anul trecut si, de la hotararea de suspendare a lui Traian Basescu, la majoritatea deciziilor care s-au luat de catre BPN - si de care nu este vinovat Geoana, pentru ca au fost aprobate 99% de BPN - Ion Iliescu a fost inspiratorul si cel care a impins inainte toata strategia".


"Ion Iliescu nu a fost presedinte de onoare, ci un fel de presedinte executiv care a impins pe decizii, dar care nu si-a asumat niciodata deciziile. (...) Ion Iliescu ar trebui sa aiba un loc in istoria partidului, dar nu la masa de decizii din acest moment", a continuat Dancu.


Declaratiile vin dupa ce liderul de onoare al PSD, Ion Iliescu, i-a calificat pe Vasile Dancu si pe Ioan Rus drept "carcotasi marginasi", de care PSD nu are nevoie.


de R.P. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.