Ultima oră

EUROPA: In Spania, romanii sunt imigrantii care evita cel mai bine efectele crizei

Ziarul de Vrancea
23 ian 2010 452 vizualizări
Imiigrantii romani din Spania reusesc cel mai bine sa evite efectele crizei economice, informeaza publicatia economica spaniola Cinco Dias.

In 2009, numarul strainilor care contribuie la asigurarile sociale a scazut cu 5%, insa cel mai bine s-au adaptat la recesiune romanii, bolivinenii, bulgarii si chinezii - se mai arata in publicatia citata.


45.000 de noi imigranti romani si-au platit asigurarile sociale, multi dintre ei au trecut din sectorul constructiilor in sectorul agrar. O situatie asemanatoare s-a inregistrat si in cazul imigratilor bulgari.


Criza economica a afectat si serviciiile de asigurari sociale. Peste 1,9 milioane de angajati straini isi plateau contributiile in 2008, iar un an mai tarziu cifra a scazut la peste 1,8 milioane - acesta fiind cel mai scazut nivel din ultimii trei ani.


Potrivit ultimului studiu publicat de oficiul european de statistica, Eurostat, in Spania traiesc un numar de 735.000 de romani.


de Sorana Mihailescu HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.