Ultima oră

LIFE: Utile 23.01.2010

Ziarul de Vrancea
23 ian 2010 457 vizualizări
Alimentele care te incalzesc cand e ger afara; Pastile pentru slabit, interzise pentru ca pot provoca infarct; Vitamina D, utila impotriva cancerului de colon, iar ordinea se deprinde din copilarie

Pastile pentru slabit, interzise pentru ca pot provoca infarct. Pacientii care foloseau pastile pentru slabit precum Reductil, Reduxade si Zelium nu le vor mai gasi in farmacii, incepand de saptamana viitoare, intrucat Agentia Europeana a Medicamentului (EMEA) a hotarat retragerea lor de pe piata. Medicii sunt sfatuiti sa nu mai prescrie aceste medicamente pentru ca sunt periculoase. Din cauza unei substante pe care o contin, pilulele pot provoca infarct sau accidente vasculare, scrie EvZ.ro


Vitamina D, utila impotriva cancerului de colon. Oamenii care au un nivel mai mare de Vitamina D in sange sunt mai putin predispusi sa se imbolnaveasca de cancer de colon, arata un studiu recent. In cadrul cercetarilor efectuate de specialistii francezi in parteneriat cu cei britanici pe 1.248 de voluntari care facusera deja cancer de colon si alte 1.248 de persoane sanatoase, cel mai de anvergura studiu avand ca tema Vitamina D si cancerul de colon, s-a descoperit ca cei care nu aveau deficienta de Vtamina D erau cu 40% mai protejati de boala decat restul, scrie Romania Libera.


Ordinea se deprinde din copilarie. Ordinea si organizarea pot fi insusite la orice varsta, dar cel mai bun antrenament incepe in copilarie, sub influenta parintilor.Afla cat de usor poate fi! Dezordinea in casa si pe birou inseamna creativitate, program de lucru incarcat sau lene? Un raspuns universal valabil nu exista, dar, in multe cazuri, de vina sunt deprinderile gresite din copilarie. Dobandirea calitatii de a fi ordonat va influenta in mod pozitiv dezvoltarea mentala a copilului, scrie Adevarul.


Alimentele care te incalzesc cand e ger afara. Supele calde sau mancarea gatita ocupa un loc important in alimentatia noastra, mai ales cand termometrul arata afara temperaturi negative, spun nutritionistii. Pe timp de iarna, alimentatia joaca un rol important in cresterea temperaturii corporale si in intarirea rezistentei organismului la temperaturile scazute de afara. Specialistii in nutritie spun ca in acesta perioada, cand termometrul arata afara temperaturi negative, este foarte important sa mancam supe calde sau mancare gatita. In plus, nutritionistii recomanda sa lasam deoparte, mai ales in perioada geroasa, hrana rece, deoarece, spre deosebire de mancarurile preparate, nu ofera caldura organismului, scrie Gandul.


Sfaturi pentru a ne apara de ger. Temperaturile foarte scazute din aceste zile pot pune in pericol sanatatea celor care nu se protejeaza corespunzator, insa frigul este si mai daunator persoanelor varstnice, copiilor, cardiacilor, celor cu probleme de circulatie sau cu boli respiratorii. "Gerul afecteaza in mod deosebit copiii, persoanele varstnice, persoane care au probleme cu inima sau care au boli respiratorii. De asemenea, in aceasta perioada se resimt si cei cu probleme de circulatie, in special cei care sufera de diabet sau sunt fumatori, noteaza Romania Libera.


Testeaza-ți gratuit nivelul glicemiei! Centrofarm ofera, timp de doua luni (ianuarie si februarie 2010) consiliere si testare gratuita a nivelului glicemiei, ca urmare a cifrelor alarmante privind numarul persoanelor diagnosticate cu diabet, a cincea cauza de deces la nivel mondial. In Romania peste 50.000 de persoane sunt depistate, in fiecare an, cu aceasta maladie, ingrosand astfel randurile celor 5% dintre romanii cu diagnosticul deja confirmat, scrie Adevarul.



de M.C. HotNews.ro




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.