Ultima oră

Costica Argint ramine in Italia

Eduard Popescu
23 ian 2010 2281 vizualizări
Autoritatile romane asteapta semnalul celor italiene pentru a-l prelua pe interlop

Interlopul focsanean Costica Argint nu a fost extradat inca de autoritatile italiene, chiar daca a fost arestat inca din 22 decembrie 2009 la Tivoli, in Italia, in vederea extradarii catre Romania. Seful Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul IPJ Vrancea, comisarul sef Marian Cirjica, ne-a precizat ca momentul extradarii nu se cunoaste exact, dar ca autoritatile romane asteapta un semnal din partea partii italiene. Politistii spun ca procedura extradarii poate sa mai dureze, mai ales ca vrinceanul nu doreste sa fie retinut in Romania. Demersurile de extradare au reinceput in martie 2008, dupa ce din 2002 pe numele lui Costica Argint politia vrinceana a emis mandat de urmarire internationala, care a fost suspendat de statutul de azilant obtinut de acesta. La inceputul lunii, Biroul National Interpol a informat oficial IPJ Vrancea ca romanul Costica Argint, arestat provizoriu in Italia in baza unui mandat european de arestare pentru ultraj contra bunelor moravuri, urmeaza sa fie extradat.

Costica Argint este asteptat in Romania pentru a-si ispasi pedeapsa primita in urma scandalului provocat in 1997 la o discoteca din Bolotesti. Atunci, Argint a incercat sa le faca dreptate prietenilor sai, care au fost implicati intr-o altercatie intr-o discoteca din satul Gagesti. Doua persoane au fost ranite grav dupa interventia in forta a lui Argint, ajutat de citiva prieteni. In urma scandalului, Costica Argint, acum in virsta de 54 ani, a fost condamnat la 3,6 ani de inchisoare pentru tentativa de vatamare corporala, violare de domiciliu si lipsire de libertate. La putin timp a plecat din tara si in 2006 a obtinut statutul de refugiat in Italia. Intre timp a fost retinut pentru o alta afacere judiciara in Italia. Proclamat lider al Asociatiei romilor refugiaÃi politici din Italia, Costica Argint a devenit cunoscut la nivel national dupa ce a aparut alaturi de fostul ministru de Externe, Adrian Cioroianu, si de fostul premier Calin Popescu Tariceanu, in cursul unei vizite a acestora la Roma. Vizita a avut loc dupa ce romanul Romulus Mailat a fost acuzat, in 2007, de uciderea unei italience. De mentionat faptul ca Argint figureaza inca pe site-ul Politiei Romane, la sectiunea Persoane Urmarite. (Eduard POPESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 11 ore, 23 secunde
comenteaza aici ca trebuie sa scapam de jegurile astea si cate nu sunt in jurul jegului asta
, acum 739371 zile, 11 ore, 23 secunde
si totusi, omul asta primeste numai 3.6 ani? pentru ca a fugit din tara nu primeste nimic (trecere frauduloasa a frontierei)? Sa inteleg ca tiganu asta primeste doar 3.6 ani? eu numai daca incerc sa citeste integral
, acum 739371 zile, 11 ore, 23 secunde
De ce sa comenteze db?Tu nu esti in stare?!Asa v-ati invatat sa vorbeasca altii in locul vostru,nu conteaza ce vorbesc,ca-i minciuna sau adevar.Vai de capul vostru de ratati!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.