Ultima oră

LIFE: Utile 22.01.2010

Ziarul de Vrancea
22 ian 2010 500 vizualizări
Alergatul imbunatateste memoria; Top 5 solutii pentru a renunta la fumat; Tigaile contin chimicale responsabile cu bolile tiroidei; Folositi sapunuri de la farmacii

Alergatul imbunatateste memoria. Ne putem trata depresia cu ajutorul exercitiilor fizice, releva un studiu in domeniu. O echipa de cercetatori de la Universitatea Cambridge au descoperit un motiv in plus pentru care ar trebui sa alergam cel putin de trei ori pe saptamana. Astfel, expertii spun ca, pe langa efectele benefice evidente asupra sanatatii, joggingul stimuleaza productia de materie cenusie, fapt ce duce la imbunatatirea memoriei, scrie Gandul.


Alternative la ochelari. Interventiile cu laserul si, mai nou, implanturile sunt metodele de ultima generatie care corecteaza definitiv defectele de vedere. Ochelarii au fost trecuti, recent, de publicatia britanica "The Daily Telegraph", intr-un top al inventiilor de care se vor amuza copiii nostri, in viitor. Defectele de vedere, cum sunt miopia, hipermetropia sau astigmatismul, spun specialistii, vor fi corectate prin interventiile cu laserul sau cu ajutorul implanturilor pentru ochi. Tendinta a inceput sa se observe si in Romania, scrie EvZ.ro


Top 5 solutii pentru a renunta la fumat. Cum a devenit nefumator Marius Vintila dupa ce a citit o carte. In patru luni de campanie antifumat, desfasurata in perioada septembrie 2008 - ianuarie 2009, 2.000 de romani au renuntat la tigari, potrivit statisticilor Ministerului Sanatatii, speriati de pictogramele prezente pe pachetele cu tutun. Cei mai multi fumatori insa nu s-au lasat impresionati de imagini si au gasit modalitati pentru a le masca, dupa cum nu au fost speriati nici de cresterea pretului la tigari. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, anual mor aproximativ 5 milioane de persoane din cauza acestui viciu, noteaza Gandul.


Pestele de crescatorie este la fel de bun pentru sanatate precum cel din mediul natural? Peste tot in lume, consumul de peste a crescut semnificativ in ultimele decenii. Recomandarile actuale privind nutritia invita la un consum crescut, mai ales pentru protectia impotriva bolilor cardiovasculare, fara a preciza originea - din mediul natural sau de crescatorie - si fara a tine seama de importantele probleme de etica ridicate de pescuitul excesiv al acestor pesti in toate marile globului. In ultimul sau numar, Food Today, buletinul Consiliului European de informare asupra alimentatiei, revine la aceasta chestiune, scrie Romania Libera.


Tigaile contin chimicale responsabile cu bolile tiroidei. Substanta numita "PFOA" devine instabila la temperaturi mari, iar odata ajunsa in organism duce la producerea unui dezechilibru hormonal. Tigaile moderne, care nu permit mancarii sa se lipeasca, contin o substanta chimica ce se afla in stransa legatura cu bolile tiroidei, sustin cercetatorii britanici de la Universitatea Exeter. In plus, substanta, cunoscuta sub numele de PFOA, se gaseste in multe dintre obiectele care se afla intr-un camin, este cancerigena, precizeaza oamenii de stiinta. Acestia adauga ca, din pacate, PFOA se gaseste si in ambalajele alimentelor, scrie Gandul.


Folositi sapunuri de la farmacii. Pielea ne protejeaza de diversi factori din mediul inconjurator si reflecta starea de sanatate a organismului nostru. Astfel, daca observati o inrosire a tegumentului, daca apar mancarimi sau chiar basici este posibil sa aveti o eczema, dar pot exista si unele afectiuni interne, scrie Libertatea.



de M.C. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.