Ultima oră

Monstrul din Nanesti

Dan Chiriac
22 ian 2010 1088 vizualizări
O femeie din comuna Nanesti a fost lovita fara mila cu un par de nepotul bolnav psihic si cu mintea inecata in alcool u politistii l-au linistit pe barbatul violent dupa ce au tras citeva focuri de arma

O femeie din comuna Nanesti a fost batuta cu salbaticie de nepotul sau, care este cunoscut cu afectiuni psihice si cu un comportament violent dupa ce consuma alcool. Gheorghe Hirlau a lovit-o cu un par pe matusa sa, dupa care a sarit la bataie si la politistii care au incercat sa-l imobilizeze. Doar trei focuri de avertisment trase in plan vertical de un agent de la postul de politie l-au linistit pe agresor. Acesta a fost internat la psihiatrie, dupa ce se lauda ca va fugi in Germania. Totul a inceput cind Madlena Hirlau, 79 ani, a ajuns la spital cu multiple lovituri, iar medicii au anuntat politia. Oamenii legii au fost informati ca femeia are mai multe fracturi craniene, lucru care ducea imediat la concluzia ca aceasta fusese victima unei agresiuni. Ulterior, victima a ajuns la sectia de neurologie a Spitalului "Sfintul Andrei" din Galati, in stare grava. La Nanesti s-a deplasat o echipa formata din politisti si un procuror, care au stabilit ca miercuri seara, Madlena Hirlau a fost atacata in casa de nepotul ei, Gheorghe Hirlau, de 40 de ani. Acesta a lovit-o in mod repetat cu un par. Femeia a lesinat si a fost gasita mai tirziu de o ruda. Prinderea autorului a fost cea mai grea misiune. Politistii de la postul din Nanesti au fost nevoiti sa traga trei focuri de avertisment pentru ca barbatul sa se predea. "în momentul imobilizarii, suspectul era incaltat cu o pereche de sosete din lina si in prealabil sarise mai multe garduri din lemn si fier", spune Catalina Olteanu, purtatorul de cuvint al politiei. Localnicii povestesc ca suspectul este o fire agresiva, cunoscut ca avind probleme psihice. Din acest motiv, judecatorii nu au putut ieri judeca propunerea de arestare pe numele acestuia. "Barbatul trebuie expertizat psihic pentru a se vedea daca a avut discernamint in momentul comiterii faptei, pentru a se lua masurile legale. Acesta a fost internat la sectia de psihiatrie", ne-a spus procurorul Paul Mihaila, de la Parchetul Judetean.


Scandalul a plecat de la bautura


Ancheta a stabilit si motivul acestei agresiuni, la prima vedere fara sens. Barbatul si-a batut fara mila matusa dupa ce consumase alcool. "Politistii au fost sesizati de un cetatean din comuna despre fapta agresorului. Acesta ne-a povestit ca agresorul vrea sa fuga in Germania dupa ce a facut. Cum barbatul este cunoscut cu un comportament violent, am decis ca politistii din comuna sa faca supraveghere in zona casei sale, pina la sosirea echipei de la Focsani. Ajunsi acolo, politistii l-au gasit in curte pe acesta, inarmat cu un par. Nu au intervenit, dar la un moment dat agresorul a iesit pe drumul national cu parul in mina. Oamenii nostri l-au rugat sa se linisteasca, dar dupa o noua intrare in curte, acesta a iesit din nou pe strada cu parul in mina. Politistii au incercat sa-l incatuseze, dar nu au reusit decit dupa ce au tras si trei focuri de arma, in plan vertical. Interventia agentilor s-a realizat respectindu-se procedurile specifice, iar uzul de arma a fost legal. Comportamentul agresorului este cunoscut in comuna, iar acesta se manifesta violent dupa ce consuma alcool", ne-a spus comisarul sef Vasile Marin, seful Serviciului de Ordine Publica din cadrul IPJ Vrancea. Procurorul de caz va decide daca barbatul va fi arestat sau internat intr-un ospiciu. (Dan CHIRIAC)


  • Judecati pentru tentativa de omor calificat


  • Ionel Manolache si Ciprian Gradinaru, din Ruginesti, vor fi judecati pentru tentativa de omor calificat, in urma conflictului petrecut in iulie, cind si-au batut un vecin. Chiar daca pe parcursul anchetei s-a stabilit ca victima, Catalin Iorgu, de 18 ani, a fost cea care a stirnit tot scandalul, din cauza leziunilor pe care acesta le-a suferit in urma loviturilor, s-a stabilit ca cei doi inculpati au intentionat sa-i suprime viata. Initial, urmarirea penala a fost demarata si in ceea ce il priveste pe Iorgu, pentru lovire, insa acesta a primit doar o amenda in valoare de 1.000 de lei. Cercetarile s-au intins pe parcursul mai multor luni intrucit, dupa ce Iorgu a fost internat in stare grava in spital la Bucuresti, s-a facut nevazut, iar anchetatorii au reusit sa ii ia o declaratie abia in noiembrie. Cercetarile au demarat dupa ce, pe 19 iulie, intre Manolache, de 28 de ani, si Iorgu, de 18 ani, a izbucnit un conflict si cei doi s-au lovit reciproc. Manolache a plecat insa acasa, de unde a venit inarmat cu o secure, insotit fiind de verisorul sau, Gradinaru, de 25 de ani. De mentionat ca Iorgu are in acest moment un dosar penal pentru lovire, pe rolul Judecatoriei Adjud. (N. CRISTEA)



    În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

    Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

    Comentarii: 1

    Adaugă comentariu
    , acum 739371 zile, 7 ore, 9 minute, 39 secunde
    Vinovatii sunt:politia pentru ca stia starea acestui individ chiar si primarul, dar mai vinovat este medicul care i-a facut examenul psihologic deoarece acesta a urmat o scoala de soferi. Ce credeti citeste integral
    Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
    Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
    1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
    2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
    3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
    4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
    Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
    Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
    Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.