Ultima oră

POLITICA:Razbunare in PSD / Geoana l-a inlaturat pe Ponta de la sefia comisiei de statut

Ziarul de Vrancea
21 ian 2010 452 vizualizări
La doua zile dupa ce Victor Ponta a declarat public faptul ca nu-l va sustine pe Mircea Geoana la apropiatul Congres National, iata ca seful PSD l-a anuntat printr-un mail pe fostul sau purtator de cuvant ca l-a inlocuit de la sefia comisiei de statut

Interesant este ca Ponta a primit sarcina sa coordoneze aceasta comisie chiar in urma cu cinci zile, pe 18 ianuarie, astfel incat mai multi sociali-democrati il suspecteza acum pe liderul formatiunii de razbunare.


Geoana vrea sa detina controlul asupra modificarilor de statut


Noul coordonator al comisiei a devenit Liviu Dragnea, iar in componenta acesteia nu mai intra doar juristi, cum s-a stabilit initial, ci 24 de persoane, in principal membri ai Biroului Politic National, printre care si Mircea Geoana, Viorel Hrebenciuc, Adrian Nastase si Ion Toma.


"Geoană are un interes personal in modificarea Statutului, mai precis ca anumite lucruri să nu fie schimbate, de aceea a lărgit comisia, ca să aibă ocazia să filtreze chiar el si oamenii săi propunerile respective", este una dintre explicatiile acestei hotarari pe care la da un lider PSD, pentru NewsIn.

Deocamandata, sunt cunoscute doar cateva dintre propunerile pe care comisia le va lua in discutie si le va prezenta Congresului National spre aprobare. Prin acestea, sporirea puterii parlamentarilor, prin includerea lor in BPN,-idee cu care Geoana , spun sursele, nu ar fi de acord-, interdictia ca secretarii generali si cei adjunci ai PSD sa mai aiba si alte activitati in partid-masura ce l-ar putea afecta pe Liviu Dragnea, sau reintroducerea functiei de presedinte executiv, dorita mai mult de Nastase,decat de Geoana.


Razbunare pentru trecerea in barca lui Nastase


Pe de alta parte, inlaturarea lui Ponta este vazuta de unii social-democrati drept o razbunare personala, din cauza declaratiilor prin care ginerele lui Sarbu s-a distantat de Mircea Geoana, afirmand ca nu il va sustine pentru un nou mandat in fruntea partidului.

Mai mult, Impactnews scria in urma cu o zi ca Victor Ponta a trecut in tabara lui Adrian Nastase si ca ar putea fi propulsat chiar in lupta pentru presedintia PSD, in situatia in care Nastase nu va putea strange de partea lui suficienti pesedisti.

Reactia lui Ponta


"Domnul Geoană m-a anuntat printr-un e-mail că nu mai sunt coordonatorul comisiei. A ajuns probabil la părerea că nu mai sunt un bun jurist, capabil să mă ocup de aceste lucruri. Nici eu, nici Florin Iordache, nici Dan Sova nu mai suntem, după Mircea Geoană, niste buni juristi. Domnul Geoană m-a informat să trimit propunerile care vin din teritoriu la domnul Zgonea. Eu sunt disciplinat si asa voi face", a fost reactia lui Ponta la emailul primit.


sursa:www.impactnews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.