Ultima oră

POLITICA: Ultimul scenariu din PSD: Mitrea s-ar putea alatura echipei lui Nastase, in schimbul fotoliului de presedinte al Senatului.

Ziarul de Vrancea
21 ian 2010 377 vizualizări
Miron Mitrea: E foarte greu sa-l sprijin pe Adrian Nastase

Bursa zvonurilor din interiorul PSD coteaza cu sanse mari o intelegere intre Adrian Nastase si Miron Mitrea.Surse social democrate au declarat pentru HotNews.ro ca Miron Mitrea l-ar putea sustine pe Adrian Nastase pentru functia de lider al PSD, in schimbul presedintiei Senatului. Cei doi ar putea ajunge la o intelegere pe o formula Adrian Nastase - presedinte, Cristian Diaconescu - sef al Consiliul National si Miron Mitrea, pentru inceput, functia de lider al grupului parlamentar de la Senat, urmata de preluarea sefiei Camerei Superioare.


Potrivit surselor citate, Victor Ponta ar putea primi doar o functie de vicepresedinte, din cauza unei sustineri slabe.


Conform surselor HotNews.ro, Mitrea ar fi interesat sa-l sustina pe Nastase in functia de presedinte al PSD in schimbul functiei de presedinte al Senatului. In schimbul sustinerii la congres si in cazul in care Nastase ar obtine fotoliul de presedinte al partidului, Miron Mitrea ar fi numit, in prima etapa, lider al grupului parlamentar de la Senat.


Din aceasta functie, Mitrea ar putea propune retragerea lui Mircea Geoana de la sefia Senatului si ar putea prelua fotoliul acestuia. Sursele citate sustin ca si senatorii PD-L l-ar vota pe Mitrea in aceasta functie.


In ceea ce priveste sefia grupului deputatilor, Mitrea ar avea sanse mari sa-l impuna pe apropiatul sau, deputatul Ioan Munteanu, pe functia detinuta in prezent de Viorel Hrebenciuc. De altfel, Munteanu a declarat public ca va candida in februarie, o data cu inceperea sesiunii parlamentare pentru postul de lider.


De acelasi post este interesat si deputatul Nicolae Banicioiu, apropiat al lui Victor Ponta. Surse parlamentare sustin insa ca Banicioiu si Ponta nu au o sustinere solida in randul deputatilor PSD.


Victor Ponta, vehiculat initial ca viitor presedinte executiv in PSD, nu are sustinerea necesara nici la nivel parlamentar si nici la nivelul organizatiilor judetene, in ciuda lobby-ului facut de socrul sau, Ilie Sarbu. Sursele social democrate sustin ca Ponta ar avea sanse doar la un post de vicepresedinte PSD.


In ceea ce-l priveste pe Cristian Diaconescu, acesta este dorit atat de Adrian Nastase cat si de Miron Mitrea in functia de presedinte al Consiliului National, potrivit surselor citate.


Social democratii se vor reuni saptamana viitoare in sedinta Comitetului Executiv. Pana atunci, scenariile si pozitionarile in tabere vor fi principalele preocupari ale social democratilor.


Mitrea: E foarte greu sa-l sprijin pe Adrian Nastase


Miron Mitrea a declarat, pentru HotNews.ro, ca nu ia in calcul alta varianta decat candidatura la sefia PSD si nu este interesat de presedintia Senatului: "E foarte greu sa-l sprijin (pe Nastase, n.r.) din moment ce mi-am anuntat intentia sa candidez. N-am cum sa iau in calcul nici o alta varianta, in afara de candidatura mea. Nu ma intereseaza in nici un caz functia de sef al Senatului".


El a precizat ca, in prezent, se concentreaza pe castigarea functiei de presedinte al PSD.


"Cand candidezi la presedintia partidului, nu poti face parte din echipa altui presedinte. Voi ramane simplu membru daca pierd alegerile", a precizat el.


de Luminita Parvu HotNews.ro




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.