Ultima oră

Trei drumuri din judet au fost ieri inchise

Dan Chiriac
21 ian 2010 1224 vizualizări
Un drum national si trei judetene au fost blocate de nameti, judetenele fiind deblocate in cursul zilei u 10 drumuri nationale si opt judetene sint acoperite cu zapada u firmele de deszapezire au scapat de amenzi

Situatia drumurilor din judet nu s-a imbunatatit ieri. Mai mult, ieri, s-au blocat si trei drumuri judetene. Dupa ce DN 23 B, Maicanesti - Ciorasti, s-a blocat in urma cu doua zile, ieri, alte doua drumuri judetene au fost paralizate de caderile de zapada. Astfel, din comuna Vulturu nu se poate ajunge in satele Vadu Rosca si Maluri, dupa ce sosele care fac legatura au fost acoperite cu munti de zapada. Dupa ce mai multe utilaje au actionat pentru deszapezire, aceste segmente de drum au fost deblocate in cursul zilei, singurul drum ramas in continuare inchis circulatiei fiind DN 23B Maicanesti-Ciorasti, pe tronsonul cuprins intre km 0 si 15, intrucit pe aceasta portiune de drum s-au format suluri de zapada de pina la 50cm. Pe alte drumuri se circula in conditii de iarna. Astfel, zapada este prezenta pe E 85, DN 23 Focsani - Braila, DN 23 A, Focsani - Ciorasti, DN 2 N Bogza - Dumbraveni - Jitia, DN 2 R, Jitia - Vintileasca, DN 2 L, Panciu - Soveja, DN 24, Tisita - Cosmesti, DN 2 D, Focsani - Bolotesti, DN 2 M, Focsani - Odobesti - Andreiasu, DN 11 A, Adjud - Podu Turcului, dar si pe DJ 205 E, Tifesti - Vidra, DJ 205 B, Odobesti - Bolotesti - Panciu, DJ 205 H Panciu - Movilita, DJ 205 Negrilesti - Soveja, DJ 205 L Paulesti ""Tulnici, D.J 202 F Balesti - Mihalceni, DJ 204 E Ciuslea-Strejescu-Doaga si DJ 202 E Obrejita "" Sihlea. Pe aceste sectoare de drum autoritatile actioneaza cu utilaje si raspindesc material antiderapant. In zona de munte, drumurile judetene sint deblocate cu ajutorul ifronului. In ciuda conditiilor meteo, incidentele in trafic au fost putine. "In afara accidentului de la Haret, de marti dupa-amiaza, nu am avut incidente datorate vremii. Conducatorii auto au inteles ca trebuie sa mearga prudent pe sosele acoperite cu zapada sau polei", ne-a spus comisarul sef Viorel Gheorghe, seful Politiei Rutiere. Daca vremea va fi favorabila, iar codul galben nu va fi prelungit, cei de la drumuri incearca sa deblocheze in cel mai scurt timp toate drumurile din judet. Firmele de deszapezire au scapat fara amenzi de aceasta data. Daca la precedentele caderi de zapada, s-au aplicat sanctiuni din partea politistilor, de aceasta data, situatia a fost altfel. "Chiar daca in prima zi au fost citeva neajunsuri si s-a pus problema amendarii unor societati, acest lucru nu s-a intimplat pentru ca situatia s-a remediat. Este adevarat ca si vremea ne-a ajutat pentru ca zapada nu a mai fost la fel de mare, iar viscolul nu a pus la fel de multe probleme", ne-a spus comisarul sef Sandel Doaga, seful Politiei vrincene.


Zapada poate aduce si foc


Trei familii din Vrancea au fost la un pas sa ramina fara case, marti, dupa incendiile care le-au afectat locuintele. Familiile din trei comune au bagat prea multe lemne pe foc, pentru a se incalzi, iar cosurile de fum au cedat. Astfel, o casa din satul Burca a fost cuprinsa de flacari. Proprietarul a reusit sa anunte la timp pompierii, iar interventia acestora a limitat focul, care a distrus doar o mica parte din acoperis. Totul a pornit de la cosul de fum necuratat de funingine. Si un localnic din Vulturu a scapat "ieftin" dupa ce cosul de fum s-a aprins. Si la Golesti, pompierii au stins repede flacarile care au cuprins cosul de fum al unui satean. (Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.