Ultima oră

LIFE: Utile 20.01.2010

Ziarul de Vrancea
20 ian 2010 379 vizualizări
Ce ascunde o slabire brusca; Cele mai romantice orase ascunse ale Europei; Trei semne care arata dependenta de calculator; Cine sufera cel mai mult din cauza frigului

Ce ascunde o slabire brusca. Scaderile mari in greutate pot fi un simptom al depresiei, al hipertiroidismului sau al cancerului. Consultati medicul de familie daca ati slabit patru-cinci kilograme intr-un interval de o luna, fara sa fi tinut o cura de slabire si fara sa fi facut exercitii fizice intense. Fluctuatiile de greutate de unu-doua kilograme intr-un interval de o luna sunt normale, spun specialistii. Aceste variatii sunt cauzate de aportul variabil de lichide si de alimente dintr-o anumita perioada, dar si de efortul fizic depus, scrie Adevarul.


Lista analizelor medicale pe care trebuie sa le faci la inceput de an. Hemoleucograma, glicemia, sumarul de urina, colesterolul si transaminazele sunt analizele de "bun simt" pe care fiecare dintre noi ar trebui sa ni le facem la inceputul fiecarui an, spune dr. Marina Luculescu, medic de familie. Cu ajutorul acestora ne monitorizam starea de sanatate si, potrivit medicilor, pot fi tratate rapid afectiunile depistate inca de la debut, comparativ cu bolile care sunt descoperite in stare avansata, scrie Gandul.


Cele mai romantice orase ascunse ale Europei. In preajma sarbatorii imprumutate a Sfantului Valentin, indragostitii sunt bombardati cu oferte turistice pentru Paris, Venetia sau Viena. Pentru cei care nu se lasa convinsi de succesul unei idile intr-un oras scump sau nu vor sa imparta saruturile lor cu privirile altor zeci de mii de cupluri vizitatoare, iata cateva orase mai putin cunoscute, care ar fi cadrul perfect pentru un schimb de sentimente. Bine ati venit la Gdansk, Tomsk si Antwerp! Citeste mai multe in EvZ.


Trei semne care arata dependenta de calculator. Dependenta fata de computer se poate instala in mai putin de un an la varste fragede. Primele semne ale dependentei de calculator apar atunci cand cei mici au insomnii, cosmaruri sau traiesc emotii foarte puternice. Dependenta se poate instala in cativa ani, insa cu cat varsta este mai mica, cu atat mai repede apare nevoia de calculator. Un copil de clasa primara ar trebui sa nu depaseasca mai mult de o jumatate de ora pe zi in fata computerului, cei de gimnaziu, o ora, iar un adolescent ar fi bine sa se multumeasca cu doua ore fractionate, dar asta inseamna sa lucreze efectiv pentru scoala, scrie Adevarul.


Obezitatea, asociata cu riscul de formare a pietrelor la rinichi. Persoanele obeze sunt mult mai expuse riscului de formare a calculilor renali, comparativ cu persoanele a caror greutate corporala se incadreaza in limite normale, sustin oamenii de stiinta de la Universitatea John Hopkins din Baltimore, Statele Unite ale Americii. Calculii renali reprezinta depozite de minerale si saruri ce se formeaza la nivelul rinichilor, precizeaza specialistii. Trecerea acestor "pietre" din rinichi in vezica urinara poate fi extrem de dureroasa, necesitand in anumite cazuri o interventie chirurgicala pentru eliminarea calculilor, scrie Gandul.


Cine sufera cel mai mult din cauza frigului. Frigul este dusmanul cardiacilor, al hipertensivilor, al celor cu boli respiratorii sau cu maladii endocrine. Vremea rea poate produce modificari in compozitia sangelui. De fapt, sangele se ingroasa si creste riscul ca vasele sanguine sa se astupe cu grasimi. In plus, frigul scade numarul leucocitelor (celule de aparare) si al anticorpilor. "Asa se explica si numarul mare de infectii respiratorii care apar in aceasta perioada", spune medicul Rodica Marinescu, specialist in medicina de urgenta la Ambulanta Bucuresti, potrivit EvZ.



de R.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.