Ultima oră

Detinutii continua si in 2010 cursurile scolare

Nicoleta Cristea
20 ian 2010 705 vizualizări
Anul acesta isi vor toci coatele pe bancile scolii primare 109 detinuti

Anul trecut, o parte dintre detinutii din Penitenciarul Focsani a caror pedeapsa se apropia de final au beneficiat de patru cursuri de calificare, in vederea reintegrarii lor in colectivitate. Astfel, cursurile, derulate in colaborare cu AJOFM Vrancea si CRFPA Calarasi, au constat in calificarea detinutilor pentru meseriile de timplar, frizer, dar si pentru initiere in calculator, introducere, validare si prelucrare date. Potrivit oficialilor penitenciarului, pe linga aceste cursuri, in unitate au fost desfasurate si activitati cu caracter didactic. Spre exemplu, anul trecut 73 de detinuti au participat la cursurile de alfabetizare, alti 32 de detinuti au absolvit cursurile gimnaziale, iar o persoana privata de libertate s-a incumetat chiar sa urmeze o facultate de drept. Si in anul care urmeaza detinutii se vor scoli. "In anul scolar 2009 "" 2010 la cursul de alfabetizare ALFAZ participa 82 de detinuti, la programul CONIS "" completarea nivelului de scolarizare, sint inscrisi 27 de detinuti (16 la clasele I "" IV si 11 la clasele V - VIII). Cursurile sint predate de profesori cu completare la norma si un invatator, cu norma intreaga, de la Scoala nr. 2, «Ion Basgan» din Focsani", se arata in bilantul Penitenciarului Focsani. In acelasi document se precizeaza ca, pe linga toate aceste cursuri, in penitenciar detinutii participa frecvent si la alte programe educationale, de asistenta psihosociala, dar si de petrecere a timpului liber. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.