Ultima oră

POLITICA:In PSD se aplica metoda 'Scoală-te tu, sa ma asez eu'

Ziarul de Vrancea
19 ian 2010 412 vizualizări
In PSD nu se face altceva decit sa se adopte clasica metoda "Scoala-te tu, sa ma asez eu" , dar liderii partidului ar trebui sa asculte dezbaterea despre reforma PSD la nivelul organizatiilor locale, a declarat, marti, la RFI Romania, social-democratul Vasile Puscas

"Din păcate, nu se face altceva decat să se adopte vechea, clasica metodă din Romania, cu «Scoală-te tu, să mă asez eu», sperandu-se că in felul acesta, prin discutia despre anumiti oameni, se si reformează totul, uitandu-se că astăzi partidele sunt practic institutii, sunt institutii politice, care au si o anumită osatură, o anumită structură doctrinară, dacă sunt partide adevărate si nu sunt simple grupuri si au bineinteles inclusiv proiectii societale si sociale", a declarat Puscas.


Social-democratul a sustinut că PSD este mai vulnerabil in prezent, după seria de esecuri din ultimii ani: "PSD este mai vulnerabil acum din cauză că, din nefericire, după o suită de nereusite in alegerile din 2007 pană acum, totul s-a concentrat pe prezidentialele din 2009, suntem in situatia de a constata că lucrurile spuse si unele făcute au fost in van, au fost mai degrabă adresate spre a satisface orgoliul si interesele unor persoane din varful partidului si mai putin de a dezvolta strategii ale social-democratiei in Romania, dar nici cu PDL nu mi-e rusine".


Vasile Puscas a apreciat că partidele din Romania au tendinta de a merge mai degrabă spre Orient, decat spre vest.


"Din păcate, partidele din Romania, n-am să vorbesc de perioada dinainte de 2007, dar după 2007, in loc să trezească un cert apetit de europenizare, am senzatia că se duc mai mult spre Orient, adoptand metode din această parte a expresiei politice", a spus Vasile Puscas.


Social-democratul a mai declarat că unii colegi de partid s-au preocupat mai mult de averile personale, decat de binele populatiei, in ultimii 20 de ani.


"Este foarte usor să spui că vrei mărirea pensiilor, că vrei un anumit nivel al salariului, dar este mult mai credibil să fii tu insuti cel care esti intr-o postură socială de solidaritate cu cei care au nevoie de asa ceva. Or, să ne intelegem, e destul de putin credibil ca anumiti oameni, după ce 20 de ani, dintr-o postură asa-zis social-democrată au făcut numai averi, s-au ocupat numai de averi personale, acum să vină să spună că doresc echitate. Nimeni nu-i crede si lucrul acesta s-a văzut din calitatea votului de la noi", a explicat Vasile Puscas.


"Discutia despre reforma PSD nu trebuie să fie ascultată doar la varf, ci ar trebui ca cei din varful PSD să asculte o dezbatere despre reforma PSD la nivelul organizatiilor locale. De fapt, intărirea acestora va fi tăria PSD, si nu simpla prezenta pe ecrane a unor lideri ai Partidului Social Democrat", a mai declarat social-democratul

Sursa;www.impactnews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.