Ultima oră

POLITICA: PDL sub presiune: Blaga se lupta cu reformistii din partid, iar Frunzaverde cu liberalii lui Stoica

Ziarul de Vrancea
19 ian 2010 435 vizualizări
Discutiile pe tema viitorului statut al PDL provoaca tensiuini in interiorul partidului. Potrivit surselor HotNews.ro, la sedinta Biroului Politic de luni, Vasile Blaga s-a aratat deranjat de cei care sustin nevoia reformarii partidului.

Si vicepresedintele PDL, Sorin Frunzaverde s-a contrat cu Valeriu Stoica pe tema reformarii partidului. Stoica ar fi sustinut nevoia pastrarii doctrinei liberale in interiorul PDL, iar Frunzaverde i-a replicat deranjat ca partidul trebuie sa-si contureze o doctrina clara, crestin-democrata, si sa scape de "aceasta struto-camila democrat-liberala".


"N-am avut nici un fel e disputa cu Frunzaverde. El si-a spus punctul de vedere, eu mi-am spus punctul de vedere. Dar e o discutie absolut preliminara. Nu este exacta relatarea. S-a vorbit intr-adevar ca partidul sa fie asezat pe o baza crestin democrata mai clara, dar au fost simple enunturi. Cei care vor sa acrediteze ideea unui conflict in PDL sunt ori de rea credinta ori pun semnul egalitatii intre ce se intampla in PDL cu ce se intampla in alte partide. Abia s-a facut comisia care va strange propuneri pentru statut, pentru doctrina. Suntem in stadiu cu totul si cu totul incipient", a declarat Valeriu Stoica pentru HotNews.ro


Oficial, vicepresedintele PD-L, Gheorghe Flutur, a anuntat la finalul BP ca pana la 1 februarie comisia speciala care va analiza propunerile de modificare ale statutului va avea componenta finalizata. Potrivit lui Flutur comisia va fi formata din 17 persoane si va fi stabilita la Colegiul Director Comisia pe langa faptul ca va lucra la statut va pregati si viitoarele alegeri interne din partid.


"Se doreste un statut al partidului conturat pe cel al Partidului Popular European cu functii si reguli europene. In ceea ce priveste aripa liberala, nu spune nimeni ca vor disparea din partid dar doctrina pe care ei o reprezinta s-ar putea sa nu se mai regaseasca" au declarat pentru HotNews.ro surse din partid. Odata cu schimbarea statutului si conturarea doctrinei s-a discutat si posibilitatea schimbarii numelui si a siglei partidului.


Din comisie vor face parte Emil Boc, Vasile Blaga, Radu Berceanu, Gheorghe Flutur, Valeriu Stoica, Roberta Anastase si Sorin Funzaverde, ca membri ai conducerii centrale. Alti trei reprezentanti din fiecare camera legislativa se vor adauga colegilor din comisie, alaturi de doi europarlamenatari PDL, un reprezentant al primarilor si un reprezentant al Consiliului Judetean, ultimii doi urmand a fi selectati din randul celor care au inregistrat cele mai bune performante la ultimele alegeri.


Surse democrat liberale sustin ca ultimele doua posturi ar putea fi ocupate de Mircea Hava si Florin Popescu. Sursele citate sustin ca Vasile Blaga s-a aratat, la sedinta de luni, deranjat de miscarea declansata de aripa tanara a PD-L, care doreste reformarea partidului. Blaga ar fi tunat si fulgerat in sedinta Biroului Politic impotriva "reformatorilor", impotriva parlamentarilor tineri care vor modificarea regulilor formatiunii politice.



de L. Parvu, D.Tapalaga HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.