Ultima oră

Copiii vrincenilor, vaccinati impotriva gripei noi

Doina Ganea
19 ian 2010 700 vizualizări
Vaccinarea ar putea demara de luna viitoare

Vrincenii vor fi obligati sa isi dea acceptul scris daca vor ca micutii lor sa fie vaccinati impotriva gripei de tip nou. Ministerul Sanatatii Publice a stabilit ieri ca vaccinarea elevilor va incepe luna viitoare, dupa ce in ultima perioada au fost efectuate teste de laborator astfel incit acest preparat sa poata fi administrat si pentru persoanele cu virsta de pina la 16 ani. Ieri, in cadrul videoconferintei sustinute de catre Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, cu prefectii si directorii Directiilor de Sanatate Publica (DSP), pe tema pandemiei de gripa noua, s-a stabilit ca vaccinarea copiilor cu virste cuprinse intre 6 - 16 ani sa inceapa din luna februarie si sa se faca doar cu acordul parintilor. Aceasta daca vaccinul pentru copii va fi aprobat de catre Agentia Nationala a Medicamentului. In prezent, Institutul National de Cercetare- Dezvoltare Cantacuzino, producatorul vaccinului, deruleaza testele clinice pentru aceste categorii de virsta. Campania de vaccinare in scoli va fi organizata impreuna cu Ministerul Educatiei. Centrul de Prevenire si Control al Bolilor Transmisibile a confirmat ieri inca 13 cazuri de gripa cu virus AH1N1 in tara noastra. Totalul cazurilor inregistrate pina ieri este de 6.610, din care 107 decese. Ministrul Sanatatii a atras atentia directiilor de sanatate publica asupra modului in care au organizat si desfasoara campania de vaccinare impotriva virusului gripal pandemic, avind in vedere ca la nivel judetean exista doze de vaccin neutilizate, dar se solicita in continuare suplimentarea stocurilor de la Bucuresti. De asemenea, ministrul a declarat ca medicii de familie trebuie sa aiba prioritate in ceea ce priveste aprovizionarea cu doze de vaccin. (Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.