Ultima oră

AFACERI: Functionarii bancari care i-au permis lui Bahaian gajarea aceluiasi bun la mai multe banci ar putea fi acuzati de neglijenta

Ziarul de Vrancea
18 ian 2010 434 vizualizări
Sergiu Bahaian, cel care ar fi ordonat asasinarea a cel putin patru persoane si care a fost retinut sambata pentru infractiuni economice, nu putea sa isi infiinteze firme si conturi bancare pe numele altor persoane sau sa gajeze acelasi bun la mai multe banci fara ca avocatii si functionarii bancari sa dovedeasca cel putin neglijenta, au declarat pentru HotNews.ro, surse bancare.

"Atunci cand o firma isi infiinteaza un cont la banca, exista o serie intreaga de proceduri. Asociatul sau asociatii trebuie sa se prezinte in persoana si sa semneze diverse documente prin care se atesta deschiderea contului.


-1995. Bahaian inseala 5.000 de persoane cu 5 milioane de dolari, prin intermediul Sabina Product. Fuge din tara, dar e prins in dec. 1995 pe Aeroportul din Budapesta.

- 1998. este arestat pentru inselarea partenerului german cu 130.000 marci si 4000 de dolari

- 1999. Bahaian mai creeaza un prejudiciu de 30 miliarde de lei prin firma Gimatex SRL Dridu din Ialomita

- 2000. Folosind identitatea falsa de Constantin Tudorache, Bahaian cumpara o firma, SC Absolut Uniprix SRL, avand codul fiscal 16337968 si 7 masini. Cu ajutorul masinilor, cumpara marfa cu bilete la ordin scadente la 30 de zile.



Cine este Sergiu Bahaian


Nu poti deschide un cont cu actele de identitate ale altcuiva. Mai mult , instituirea aceluiasi bun ca gaj la mai multe banci arata slabiciunile unor functionari care au acceptat asta, fara sa verifice riguros, documentele. Asta inseamna ca functionarul care a manevrat hartiile a fost in cel mai fericit caz, neglijent", au mai spus sursele citate.


Sergiu Bahaian a infiintat circa 40 de firme pe numele unor persoane cunoscute drept fara posibilitati materiale pe numele carora au fost infiintate aproximativ 40 de societati comerciale, prin intermediul carora au cumparat marfa cu cecuri fara acoperire, au luat credite prin gajarea aceluiasi bun in mai multe randuri, la diverse banci, precum si in preluarea in leasing a mai multor autoturisme.


Persoanele pe numele carora erau facute aceste operatiuni erau apoi ucise, iar marfa luata, vanduta la preturi mult mai mici. Prejudiciul estimat de politisti se ridica la circa doua milioane de euro.



de Dan Popa HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.