Ultima oră

POLITICA: Politic Show 18.01.2010

Ziarul de Vrancea
18 ian 2010 384 vizualizări
Mihaela ii face echipa lui Geoana: fara Iliescu si Nastase; Politica, de la "succesuri" la "abtibilde"; Stroe vs Prigoana jr. - test pentru Legea electorala; Marko Bela: "Eu cred ca vom ajunge la autonomia teritoriala fara sa observam acest lucru"

Mihaela ii face echipa lui Geoana: fara Iliescu si Nastase. Mihaela Geoana a pledat public pentru mentinerea sotului sau in fruntea PSD. In interventie, ea i-a caracaterizat pe Adrian Nastase si pe Ion Iliescu drept oameni ai trecutului si a recomandat pentru conducerea PSD "o echipa" din care sa faca parte Liviu Dragnea si oameni de varsta lui si a lui Geoana. "Sincer, pe scurt, mie mi se pare ca in continuare Mircea si cei de varsta lui reprezinta viitorul, iar, din pacate, si domnul Nastase, si domnul Iliescu reprezinta trecutul. Trebuie sa respecti pe cei mai in varsta, dar atat", a declarat Mihaela Geoana sambata seara, intr-un interviu la Antena 3. Intrebata daca si Margareta Costea, soacra lui Geoana, mai crede in viitorul politic al acestuia, sotia liderului PSD a raspuns: "Sigur!". Integral in EvZ.


Stroe vs Prigoana jr. "" test pentru Legea electorala. Primele alegeri parlamentare partiale organizate dupa sistemul asa-zisului vot uninominal, desfasurate ieri in Colegiul 1 pentru Camera Deputatilor, au evidentiat inca o data slabiciunile Legii electorale. Pentru a fi respectat principiul proportionalitatii "" unul dintre principiile de baza ale legii "", ar trebui sa iasa castigator liberalul Radu Stroe. Pe de alta parte, alegerile partiale de ieri se doresc a fi si un test: cum percepe electoratul social-democrat parteneriatul PSD-PNL, scrie Romania Libera.


Politica, de la "succesuri" la "abtibilde". Costul campaniei pentru Prigoana: 20.000 de euro din buzunarul propriu plus ajutorul amicilor plus sfatul consilierului Elenei Udrea. Gramatica, mai mult decat politica, l-a pus, ieri, la incercare pe candidatul PD-L la deputatie, Honorius Prigoana. Prezent la urna, la ora opt dimineata, tanarul politician a justificat, in fata membrilor comisiei, faptul ca era cat pe ce sa paraseasca sala de vot cu buletinul netimbrat cu inscriptia "votat", spunand ca actul de identitate "e cu multe abtibilde" (n. r. forma corecta: abtibilduri). Apoi, preluandu-si iubita, care l-a asteptat la intrarea in sala de vot, Prigoana junior a facut cale-ntoarsa inspre limuzina neagra ce ii astepta pe cei doi in fata Scolii numarul 178 din cartierul Pajura. Integral in Gandul.


In editorialul "Cum a castigat Basescu razboiul psihotronic". Horia Ghibutiu scrie: "Traim intr-o tara paranormala, iata un adevar incontestabil, pe care il stiam si inainte sa ne lumineze, pe rand, sotii Geoana, la Antena 3, liderul incontestabil al televiziunilor care comecializeaza pielea ursului din padure." Se intampla prea multe lucruri neverosimile, de la evaporarea teroristilor si a dosarelor de coruptie pana la bizara aparitie a gropilor intr-un asfalt turnat cu putina vreme in urma, ca sa nu tragem concluzia ca traim in plin razboi psihotronic si ca n-o sa scoatem tara la liman fara sa deslusim fenomenele parasenzoriale. Inedit este faptul ca, datorita timidei tentative a lui Viorel Hrebenciuc de a stinge flacara violet si, mai apoi, a convingatoarei pledoarii a lui Mircea Geoana, secondat de prima doamna a PSD-ului, am aflat cine e suspectul de serviciu pentru fenomenele paranormale: Traian Basescu." Integral in EvZ.


Marko Bela: "Eu cred ca vom ajunge la autonomia teritoriala fara sa observam acest lucru". Presedintele UDMR, Marko Bela, spune ca o combinatie intre autonomia locala si unele "solutii speciale privind problemele identitare" ar duce catre o autonomie teritoriala si ca la acest concept se va putea ajunge aproape pe nesimtite. "Eu cateodata cred ca vom ajunge la autonomia teritoriala in asa fel incat nu se va observa ca avem o autonomie teritoriala. (...). Daca vom face o combinatie intre autonomia locala, importanta si valabila pentru intreaga tara, (...) si anumite solutii speciale privind problemele identitare ajungem la ideea autonomiei teritoriale cu un plus de atributii si un plus de drepturi, care, dupa parerea mea, sunt posibile si in alte zone", a declarat, duminica seara Marko Bela. Integral in Adevarul.


Institutul Ovidiu Sincai, condus de Adrian Severin, cere inlaturarea lui Mircea Geoana de la sefia PSD. Institutul "Ovidiu Sincai", al carui presedinte este Adrian Severin, a facut o analiza a alegerilor prezidentiale, - pe care a intitulat-o "Cezarul a invins!" - din care reiese ca principalul responsabil al rezultatelor alegerilor este Mircea Geoana. Analiza a identificat greselile care au condus la pierderea strategica a competitiei, acestea apartinand atat echipei de campanie - vizita la Timisoara, gestionarea defectuoasa a confruntarii televizate, stafful lui Geoana dovedindu-se "prost documentat si superficial" -, cat si presedintelui Mircea Geoana - vizita la Sorin Ovidiu Vantu, incapacitatea de a oferi explicatii convingatoare. Integral in Gandul.



de S.P. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.