Ultima oră

Dosar in Vrancea pentru vin falsificat in Bucuresti

Nicoleta Cristea
18 ian 2010 1134 vizualizări
DADR Bucuresti vrea ca Judecatoria Focsani sa afle cine a falsificat o anumita cantitate de vin gasita intr-un punct de lucru din capitala

Directia Agricola si pentru Dezvoltare Rurala a Municipiului Bucuresti a inceput ofensiva impotriva societatilor unde s-au gasit cantitati de vin neconforme. Astfel, dupa ce o prima plingere penala a fost respinsa de procurori, DADR Bucuresti a apelat la judecatorie pentru ca vinovatii sa fie trasi la raspundere. Potrivit actelor din dosar, plingerea penala a fost facuta in urma unor verificari din februarie anul trecut la un punct de lucru din Bucuresti al SC Sereno SRL, unde au fost gasite cantitati de vin care nu intruneau caracteristicile organoleptice si de compozitie chimica. Pe scurt, vinul destinat vinzarii prezenta miros de acid acetic, nespecific licorii bahice. DADR mai spune ca, in urma buletinului de analiza elaborat o luna mai tirziu la un laborator de specialitate, s-a stabilit ca valoarea aciditatii volatile era de 1,91g/l, peste limita admisa de 1,20 pentru vinurile rosii, in timp ce valoarea extractului sec nereducator era de 10,65g/l, sub limita de 16. Institutia mai sustine in actiune ca produsul era clar falsificat prin adaos de colorant sintetic, fiind impropriu consumului uman. Ulterior, in urma cercetarilor, administratorul Marian Serea a fost scos de sub urmarirea penala, procurorii considerind ca faptei ii lipseste unul dintre elementele constitutive ale infractiunii, respectiv vinovatia. Astfel, anchetatorii au concluzionat ca alterarea unora dintre caracteristicile licorii s-ar datora unor posibile manipulari necorespunzatoare, precum si conditiilor de temperatura. Un alt motiv al solutiei procurorilor s-a bazat si pe faptul ca de cind vinul a fost achizitionat, si pina cind a fost pus pe raftul punctului de lucru bucurestean, alte persoane puteau interveni asupra produsului comercial. Cu toate acestea, DADR sustine ca afirmatiile nu au fost probate, iar "prin nerespectarea conditiilor de temperatura sau manipulare produsul nu putea sa dobindeasca substante chimice". In plus, DADR solicita Judecatoriei Focsani extinderea cercetarilor, in ideea ca ancheta nu ar fi trebuit sa il vizeze doar pe administratorul societatii, ci ar fi trebuit facute toate demersurile pentru aflarea celor vinovati si tragerea lor la raspundere. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 8 ore, 13 minute, 30 secunde
cand ve-ti termina cu falsurile astea nu va este rusine?
, acum 739397 zile, 8 ore, 13 minute, 30 secunde
va mai mirati ca s-a dus de rapa viticultura si o duc bine producatorii de prod. chimice.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.