Ultima oră

Tragedie la Paunesti : Doi copii ingropati de vii

Dan Chiriac
18 ian 2010 2071 vizualizări
Unul dintre acestia a decedat, iar celalalt a ajuns la un spital din Bucuresti in stare grava u pustii se jucau pe malul unui piriu, incercind sa gaseasca un iepure salbatic intr-o adincitura a malului

Joaca a patru copii din comuna Paunesti s-a terminat tragic, simbata dupa-amiaza. Intr-o zona greu accesibila, copiii s-au dus sa se joace, dar au avut parte de ce este mai rau. Un mal de pietris s-a prabusit peste doi dintre acestia, unul decedind pe loc, iar celalalt ajungind in stare grava la un spital din Bucuresti. Autoritatile locale sint acuzate ca nu semnalizeaza cu pancarte "trecerea interzisa" asemenea locuri. Fratele celui decedat, martor la tragedie, a ramas marcat dupa ce si-a vazut fratiorul strivit de mal. Copiii care au scapat teferi au anuntat imediat localnicii, care au chemat politia si ambulanta. Din pacate, pentru unul dintre baieti a fost prea tirziu. "Lucratorii Postului de Politie Paunesti au fost sesizati despre faptul ca in zona satului Bostanesti, zona "Scurta", la circa 100 metri de barajul construit pe piriul Cantea, s-a surpat un mal, care a cazut peste doi minori. Cu ocazia deplasarii la fata locului, politistii au constat faptul ca patru copii se jucau in zona unei grote, iar doi dintre minori au intrat in grota si au inceput sa sape cu o lopatica si o tesla, crezind ca acolo se ascunde un iepure. La un moment dat, malul s-a desprins si s-a prabusit peste cei doi copii", ne-a relatat subinspectorul Catalina Olteanu, ofiterul de presa al Politiei. In urma incidentului, Andrei Mihaita Ciugulei, de 13 ani, elev in clasa a VII-a, a murit pe loc, in timp ce colegul sau Andrei Pavel, tot de 13 ani, a fost transportat la Spitalul municipal din Adjud pentru primele ingrijiri. Ulterior, acesta a fost transferat mai intii la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani si apoi la Spitalul "Dr. Bagdasar" din Bucuresti. Medicii spun ca acesta este in stare grava, fiind dus in Capitala in stare de coma. Baiatul a suferit multiple traumatisme prin strivire si respira cu ajutorul aparatelor. Localnicii din Paunesti nu inteleg ce cautau copiii in acea zona. "Era o zona greu accesibila si nu stiu cum au reusit ei sa ajunga acolo. In timp ce se jucau, malul s-a prabusit peste ei pentru ca este unul de pietris si nu a inghetat in aceasta perioada. E mare pacat ca a murit un copil. Toti minorii proveneau din familii de oameni gospodari. Tragedia este foarte mare si a intristat toata comunitatea", ne-a spus Aurel Petrila, primarul din Paunesti. Oamenii spun ca fratele lui Mihaita, Nicusor Ciugulei, de 11 ani, a ramas marcat dupa ce a vazut cum acesta este strivit sub ochii sai de malul de pamint. Localnicii care s-au adunat ieri la capatiiul lui Mihaita acuza autoritatile ca nu au pus pancarte prin care sa interzica trecerea in zona, spre malul de pamint. Astfel de tragedii s-au produs in ultimii ani in judet, dar victime au fost pina acum adulti. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.