Ultima oră

POLITICA: Institutul de casa al PSD: Geoana trebuie să plece!

Ziarul de Vrancea
17 ian 2010 371 vizualizări
Nu trece o zi fara ca Mircea Geoana sa nu incaseze o noua lovitura din partea propriilor colegi

De aceasta data ea vine de la europarlamentarului pesedist Adrian Severin, presedinte al Institutului Social Democrat, care il pune la zid pe seful PSD si sustine ca unica sansa a partidului este plecarea de la conducere a lui Geoana.


Intr-un document al Institutului, acualul presedinte al PSD este considerat responsabil pentru esecul in alegerile prezidentiale de anul trecut.


"Specialistii spun că in mod normal opozitia nu cistigă alegerile, ci guvernul le pierde. De această dată guvernul (respectiv Presedintele in functie) si-a făcut datoria fată de teorie si a pierdut. Opozitia (respectiv principalul contracandidat) a infirmat teoria, reusind să piardă mai mult decat cel aflat la putere. Se poate spune, asadar, că principalul autor al rezultatului alegerilor prezidentiale din decembrie 2009 este Mircea Geoană, iar nu Traian Băsescu", se arată in concluziile raportului.


Documentul sustine că prestatia lui Geoană in campanie nu a fost credibilă.


"între strategia liderului Băsescu, aceea de a arăta că stie ce vrea si strategia liderului Geoană, aceea de a arăta că stie ce vrea alegătorul, a cistigat cea dintii, intrucat numai ea a putut sugera un proiect strategic coerent (chiar dacă nefast), in timp ce strategia din urmă a debusat intr-o listă de promisiuni prea frumoasă spre a fi credibilă."


Mesajul raportului ISD este cat se poate de clar: Mircea Geoana trebuie sa plece, pentru ca altfel partidul nu poate fi reformat.


"PSD a pierdut si aceasta, in primul rand, din cauza stilului de conducere si a personalitătii lui Mircea Geoană (si a principalilor lideri care l-au sustinut), ceea ce face ca păstrarea acestuia in fruntea partidului să impiedice lansarea reformei, iar retragerea sa (de altfel promisă, in cazul pierderii alegerilor prezidentiale si perfect coerentă cu practica democratiilor consolidate) premisa sau inceputul reformei", afirmă documentul.


Mai mult, conform aceluiasi raport, Geoana nu are nicio sansa la alegerile prezidentiale din 2014, desi liderul PSD a declarat deja ca intentioneaza sa intre in urmatoarea cursa pentru Cotroceni.


"Mircea Geoană nu va putea fi, practic, candidat pentru alegerile din 2014, in conditiile in care in 2009 a pierdut din cauza propriilor greseli si vulnerabilităti, desi a avut in sprijin cea mai largă coalitie de sustinere din istoria ultimelor trei alegeri prezidentiale. Vulnerabilitătile sale după prezidentialele din 2009 nu vor putea fi estompate de timp si sunt aproape imposibil de compensat prin alte mijloace in constructia unei noi candidaturi."


Sursa:www.impactnews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.