Ultima oră

Patru pe loc pentru un post de soldat

Raluca Manolache
16 ian 2010 801 vizualizări
Vrancea a dat tarii anul trecut 163 de militari

Tot mai multi tineri doresc sa imbrace haina militara. Asa se face ca 29 de tineri din Vrancea doresc sa urmeze cursurile de pregatire pentru formarea ca soldat voluntar pentru arma "auto". Acestia si-au intocmit dosarele la Biroul de Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Zonal (CMZ), in speranta ca vor reusi sa ocupe unul dintre cele sapte posturi disponibile. Astfel, cinci dintre candidati ar urma sa isi desfasoare activitatea in Focsani, iar doi la unitatea din Sihlea. "Este prima serie din acest an. La nivel national exista un deficit de soferi. Judetului Vrancea i s-au repartizat doar sapte posturi pentru prima serie de formare", a precizat lt. col. Aurelian Chelaru, seful Biroului de Informare ""Recrutare. Dosarele candidatilor au fost aprobate dupa ce s-a verificat ca indeplinesc toate criteriile. Cei 29 de candidati urmeaza in perioada 18 ianuarie "" 5 februarie 2010 sa mearga in centrele zonale de selectie si orientare unde vor fi supusi unui test psihologic, unei probe de pregatire fizica care are doua component: o proba de rezistenta si una de parcurgere a unui traseu cu obstacole. Ultima proba va fi interviul. 22 februarie este termenul limita de trimitere a dosarelor candidatilor declarati "Admis" la unitatile de instructie. Soldatii si gradatii voluntari vor incheia contracte succesive si pot ramine in armata pina la 40 de ani, desigur daca nu opteaza pentru a trece, pina la implinirea virstei de 30 de ani, in corpul subofiterilor. Vrancea a dat tarii trecut trecut 163 de militari, numarul celor care au dorit insa sa intre in sistem fiind mult mai mare. Este vorba atit de soldati gradati voluntari, cit si de tinerii care au dorit sa devina ofiteri sau maistri militari. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.