Ultima oră

AFACERI: Un euro costa 4,11 lei - cel mai redus nivel din ultimele 12 luni

Ziarul de Vrancea
15 ian 2010 561 vizualizări
La deschiderea sedinţei, băncile au tranzacţionat euro la 4,1300 - 4,1330 lei/euro, cotatii în crestere fată de cele de la finele sesiunii de joi, de 4,1245 - 4,1290 lei/euro.

Referinta anuntata, vineri, de Banca Nationala a Romaniei (BNR), de 4,1167 lei/euro, a atins cel mai redus nivel din ultimele 12 luni, in conditiile in care leul s-a apreciat semnificativ in prima parte a sedintei interbancare, in ton cu evolutia valutelor din regiune.



Ultima referinta a BNR sub acest nivel a fost publicată la 7 ianuarie 2009, cand banca centrală a anuntat un curs de 4,0720 lei/euro. Cursul a crescut foarte usor joi, cu 0,71 bani, la 4,1286 lei/euro, după patru aedinte consecutive de apreciere a monedei nationale.


Fată de dolar, leul s-a depreciat cu 1,55 bani, la 2,8609 unităti, cursul fiind influentat de cresterea puternică a monedei americane pe pietele internationale.

Dolarul s-a apreciat semnificativ, cu 0,8%, fată de euro in prima parte a zilei, jucătorii fiind ingrijorati că situatia dificilă a economiei Greciei indică problemele latente din zona euro.

Ulterior, cursul a atins un maxim de 4,1320 - 4,1350 lei/euro, pe fondul intăririi dolarului, dar un ordin semnificativ de vanzare de valută a coborat cotatiile la 4,1245 - 4,1275 lei/euro.


După această miscare, vanzările de valută au dominat piaÃa, iar cotatiile au coborat treptat pană la un minim al zilei de 4,1070 lei/euro. în jurul orei 13:00, euro era schimbat pentru 4,1150 - 4,1170 lei.


"Probabil cel mai important eveniment la nivel local care a amplificat aprecierea leului a fost adoptarea legii bugetului, de joi seara. O mare parte din impactul acestui eveniment s-a epuizat, dar apetitul pentru risc pare in continuare solid. Aprecierea leului ar putea fi mai puternică dacă rezultatele JPMorgan ar depăsi asteptările", a declarat pentru MEDIAFAX economistul ING, Vlad Muscalu.


Printre principalele date asteptate de jucători, in a doua parte a zilei, pe langă rezultatele financiare al grupului american JPMorgan Chase, prima mare bancă americană care anuntă indicatorii de anul trecut, se numără si rapoartele de inflatie, productie industrială prezentate de autoritătile americane, precum si un indice privind increderea consumatorilor americani.


Sursa:www.impactnews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.