Ultima oră

POLITICA: Promisiunea PD-L pentru PSD: 65.000 euro pe cap de pesedist pentru renuntarea la amendamente

Ziarul de Vrancea
15 ian 2010 536 vizualizări
Dupa trei zile de opozitie acerba, PSD a renuntat joi sa mai boicoteze dezbaterile asupra bugetului de stat

Parlamentarii social-democrati au renuntat sa-si mai sustina amendamentele, dupa ce PD-L a promis ca acorda 65.000 euro pentru fiecare parlamentar PSD in parte. Conform unor surse parlamentare consultate de HotNews.ro, Viorel Hrebenciuc a negociat cu Emil Boc si a obtinut promisiunea premierului ca va acorda, prin hotarari de guvern, catre 65.000 de euro fiecarui parlamentar, pentru circumscriptia din care face parte.


Social democratii au primit promisiunea la o zi dupa ce liberalii negociasera si ei cu democrat-liberalii, obtinand insa doar 20.000 de euro.


Banii vor fi directionati, prin hotarari de guvern, catre circumscriptiile din care fac parte parlamentarii PSD, pentru diverse proiecte.


In acest fel, parlamentarii PSD isi vor putea justifica activitatea in fata electoratului care i-a ales iar PD-L reuseste sa treaca bugetul in termenul propus.


Banii vor fi alocati, potrivit surselor citate, din fondul de rezerva aflat la dispozitia Guvernului.


Drept urmare, dezbaterile pe buget s-au derulat joi intr-un ritm alert, dupa ce social-democratii au renuntat la cateva mii de amendamente, parlamentarii reusind sa adopte bugetul de stat pe 2010. In discutie a mai rams bugetul asigurarilor sociale.


Surse parlamentare sustin ca premierul Boc a cedat presiunilor PSD pentru ca bugetul de stat pe 2010 sa fie votat in termenul convenit cu FMI, astfel incat urmatoarea transa a imprumutului sa fie acordata la timp.



de Luminita Parvu HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.