Ultima oră

AFACERI: Ministerul de Finante: Formele de aplicare a impozitului minim si celui pe venitul microintreprinderilor sunt in analiza. Ar trebui apr

Ziarul de Vrancea
15 ian 2010 485 vizualizări
Gheorghe Gherghina, secretar de stat la Ministerul Finantelor Publice a declarat joi, 14 ianuarie ca formele in care vor fi aplicate cele doua impozite precum si alte propuneri de modificare a Codului Fiscal sunt in analiza si vor fi aprobate cel mai probabil pana la finalul lunii ianuarie, prin Ordonanta de Urgenta.


Gherghina a declarat ca mai sunt in discutie si alte modificari care au fost preluate din amendamentele PNL la Proiectul legii bugetului de stat, care au fost respinse in plenul Parlamentului. Dintre acestea, potrivit lui Gherghina, ar avea "cea mai mare sansa sa fie aprobata" micsorarea penalitatilor pentru persoanele juridice la intarzierea platii obligatiilor catre bugetul de stat.


Deocamdata, perioada de aplicare a impozitului de 3% pe venitul microintreprinderilor a expirat, fiind in vigoare impozitul de 16% pe profit - aceasta masura fiind cea valabila, daca nu se aproba alta prevedere.


Gheorghe Ialomitianu, vicepresedintele Comisiei de Buget din Camera Deputatilor a declarat pentru HotNews.ro ca PDL sustine pastrarea impozitului de 3% pe venitul microintreprinderilor.


Amendamentele PNL privind unele masuri fiscale, respinse de plenul Parlamentului:

- suspendarea aplicarii impozitului minim,

- continuarea aplicarii unui impozit pe venit de 3% pentru microintreprinderi

- scaderea TVA la tranzactiile si constructiile de locuinte la 5%

- eliminarea nedectubilitatii TVA pentru autovehiculele si combustibili

- scaderea la jumatate a penalitatilor pentru intarzierea la plata obligatiilor fiscale catre state, de la 0,1% in prezent la 0,05%


de Ioana Morovan HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.