Ultima oră

POLITICA: Iliescu l-ar sustine pe Nastase daca ar candida pentru sefia PSD( sursa:www.impactnews.ro)

Ziarul de Vrancea
14 ian 2010 355 vizualizări
Adrian Nastase a capatat in mod public un aliat pretios in lupta pentru sefia PSD. Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu a declarat joi ca l-ar sustine "fara indoiala" pentru aceasta functie daca Nastase va decide sa candideze. In opinia seniorului pesedist, Nastase poate redeveni presedinte al PSD, fiind unul dintre potentialii candidati la presedintia partidului.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu a adus joi o serii de elogii colegului său de partid, Adrian Năstase: ancorat in prezent, dar si in viitor, "unul din oamenii de bază in noua conducere a partidului". în opinia sa, viitorul lider PSD va trebui desemnat dintre "purtătorii de drapel" si dintre "oamenii care au credibilitatea necesară si forta de a-si impune proiectele".



"Năstase este ancorat in prezent si este si in viitor. Este vicepresedinte al Camerei si preºedinte al Consiliului National al PSD. O să fie congres, in curand, si va fi unul dintre oamenii de bază in noua conducere a partidului", a spus Ion Iliescu despre Adrian Năstase, la lansarea a două dintre volumele fostului premier, "Romania după Malta".


întrebat dacă Adrian Năstase poate fi din nou presedinte al PSD, Iliescu a răspuns pozitiv: "Poate. Este unul dintre candidatii potentiali". El a precizat că este dispus să sustină "fără indoială" candidatura lui Năstase pentru sefia PSD.


Preºedintele de onoare al PSD a subliniat insă că problema viitorului presedinte al PSD trebuie judecată intr-un context mai general, importantă in acest moment fiind elaborarea strategiei politice a partidului, in calitatea sa de partid de opozitie.


Iliescu a apreciat că in acest moment PSD are nevoie să lucreze in trei directii: afirmarea profilului partidului la nivelul unui document care să constituie platforma ideologică; elaborarea unei platforme proprii de politică economico-socială care să constitue alternativa de guvernarea actuală si analiza activitătii politice si organizatorice de pană acum care să vizeze revizuirea statutului si a structurii organismelor de conducere, de la centru pană la temelia partidului.


Abia după rezolvarea acestor "probleme de fond" va decurge si rezolvarea problemei "factorului uman", referitoare la cine va fi presedintele partidului, a sustinut Iliescu.


"Eu privesc in ansamblu. Mie nu-mi place această alunecare, aceste discutii. Că-i Ionescu, că-i Popescu, că-i Dumitrescu. Asta este mai putin important. Ar trebui ca toti Ionestii si Popestii luati impreună să formeze o echipă si fiecare să aducă ce are mai bun", a spus Iliescu.


Sursa:www.impactnews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.