Ultima oră

POLITICA:Vladescu: Exista un program de 100.000 de disponibilizari(Sursa:www.realitatea.net)

Ziarul de Vrancea
14 ian 2010 442 vizualizări
Nu comentez deocamdata disponibilizarile de posturi. Exista un program de circa 100.000, fiecare institutie va aplica acest program. Grija mea cea mare in acest moment este de a gasi solutii pentru crearea de locuri de munca", a declarat Vladescu.

Un act normativ, propus spre dezbatere de Ministerul Administratiei si Internelor, arata ca aproape 9.000 de angajati din primăriile comunelor, peste 2.000 din administratia locală a oraselor si aproape 5.000 de angajati din structurile administrative municipale vor rămane fără loc de muncă.


Vasile Blaga a afirmat că aceste disponibilizări nu se referă la Ministerul Administratiei si Internelor si că totul este numai un proiect de lege care se referă la normativele de personal din administratia publică locală.


"în cursul anului trecut a avut loc o intalnire intre Ministerul de Finante si structurile asociative, la Busteni, si atunci au propus impreună normative de personal pe unităÃile administrativ-teritoriale. Conform normativelor si pe baza a ceea ce există in aceste structuri s-a ajuns la concluzia că sunt in plus, in structuri, in jur de 17.000 de oameni. Repet, este un proiect de lege propus de Ministerul Finantelor care este trimis si spre ministerul nostru (MAI - n. red.). Noi il vom analiza cu toată atentia. Nu este vorba de MAI. Sub nicio formă nu este vorba de structurile Administratiei si Internlor, ci despre unitătile administrativ-teritoriale", a explicat ministrul de Interne.


Presedintele Aliantei Bugetarilor SedLex, Vasile Marica sustine că sunt vizati pentru reducerea posturilor cei aflati la varsta de pensionare, cei sanctionati si posturile vacante.


\'\'Sunt iesiri din sistem naturale. Adică, cei aflati la limita de varstă, pensionarii, cei care cumulează pensia cu salariul, cei care au probleme mari in ceea ce priveste disciplina si modul in care au fost evaluati si posturile vacante care există la ora actuală in sistem. Nu dăm oameni afară\'\', a precizat Vasile Marica.


Ministerul Administratiei si Internelor vrea să facă economie la bugetul de stat, prin desfiintarea a peste 17.000 de posturi din primării, consilii locale si judetene.


Sursa:www.realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.