Ultima oră

LIFE: Utile 13.01,2010

Ziarul de Vrancea
13 ian 2010 420 vizualizări
Portocalele si mierea - alimente care te ajuta sa renunti la fumat; Formula matematica a siluetei perfecte; Cum si de ce te imbolnavesti in fata televizorului; Broccoli, cea mai buna leguma antiimbatranire

Portocalele si mierea "" alimente care te ajuta sa renunti la fumat. Medicii spun ca primele zile sunt cruciale in cazul persoanelor care au renuntat la fumat. Explicatia? Dependenta de nicotina creeaza starea de agitatie, de unde si tendinta persoanelor de a-si aprinde o tigara pentru a se calma. Expertii site-ului WellnessStarts.com spun ca exista cateva alimente care sunt la indemana tuturor pentru a trece mai usor peste perioada de cel putin doua saptamani de dupa, interval in care riscul de a reincepe sa fumezi este destul de ridicat. Astfel, sucul natural din grapefruit sau portocale are capacitatea de a scadea nivelul de nicotina prezent in organism, scrie Gandul.


Cum combatem anxietatea in mod natural. Tratamentul naturist, exercitiul fizic si alimentatia echilibrata ne fac mai putin anxiosi. Aproximativ unu la suta din populatia Romaniei sufera de forme usoare de anxietate, sustin specialistii. Cel mai frecvent, aceasta este cauzata de trecerea prin schimbari radicale. Anxietatea se manifesta, indeosebi, prin temeri nejustificate privind anumite obiecte sau situatii si prin stari de nesiguranta si de neliniste. Insa exista situatii in care mai pot aparea insomnii, stare de ingrijorare excesiva si de oboseala cronica. O persoana anxioasa poate fi usor de recunoscut, deoarece este mereu irascibila si usor distrata, scrie Adevarul.


Cum si de ce te imbolnavesti in fata televizorului. Privitul la televizor dauneaza grav sanatatii. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de o echipa de cercetatori de la Institutul pentru Diabet si Maladii Cardiace din Melbourne. Cercetatorii australieni sustin ca persoanele care petrec mai mult de patru ore pe zi in fata micului ecran traiesc mai putin comparativ cu cei care se uita la televizor pentru o perioada mai mica de timp. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, specialistii au monitorizat aproximativ 8.800 de persoane pe o perioada de sase ani cu privire la obiceiurile oamenilor legate de privitul la tv, scrie Gandul.


Formula matematica a siluetei perfecte. Expertii au constatat ca perfectiunea siluetei este data de formele curbe si de simetria corpului si au gasit o formula matematica pentru a o calcula. Dimensiunea bustului, raportul inaltime-coapse si raportul sold-talie sunt date importante pentru determinarea formulei siluetei perfecte. Cupa E reprezinta dimensiunea optima a bustului, mai spun cercetatorii. Totodata, raportul ideal intre inaltime si coapse este calculat prin impartirea circumferintei coapsei la inaltimea totala. Pentru o silueta ideala, proportia este 0,3, potrivit expertilor, scrie Adevarul.


Broccoli, cea mai buna leguma antiimbatranire. O echipa de cercetatori din California sunt de parere ca alimentele bogate in vitamina K combat efectele trecerii timpului asupra corpului uman. Astfel, printre alimentele-"minune" se numara soia, cerealele, spanacul, broccoli si varza de Bruxelles. Oamenii de stiinta au constatat ca vitamina K este un antioxidant mai mare decat vitamina E. In plus, rezultatele studiului arata ca persoanele care au o carenta de aceasta vitamina sunt mult mai expuse factorilor externi, precum mediul poluant, care isi pun amprenta asupra pielii noastre, scrie Gandul.


Romanii se simt bine cu burta. Curele de slabire par sa intre in categoria "fitelor" la romani. O dovedesc rezultatele sondajului realizat de Reader"â„¢s Digest Romania, care arata ca numai 28% dintre cetateni au incercat vreodata sa slabeasca. Tot romanii se afla printre popoarele lumii cel mai putin deranjate de kilogramele in plus, numai 6% dintre participantii la studiu declarand ca sunt de parere ca greutatea ar putea reprezenta o piedica in calea unei cariere stralucite. In ceea ce priveste excesul de kilograme si armonia vietii de cuplu sau posibilitatea stabilirii unor relatii, doar 11% dintre repondenti considera ca ar putea avea probleme din acest punct de vedere, scrie EvZ.



de R.B. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.