Ultima oră

Coruptia de la CJ s-a intors in Focsani

Nicoleta Cristea
12 ian 2010 639 vizualizări
Dosarul functionarilor acuzati de fapte de coruptie a fost repartizat aceluiasi judecator care a decis ca rechizitoriul trebuie refacut

"Dosarul coruptiei" a ajuns la Judecatoria Focsani la fix o luna de cind Judecatoria Cluj-Napoca si-a declinat competenta de solutionare a cauzei. Dosarul a fost inregistrat luni, fiind inregistrat la completul aceluiasi judecator care, in noiembrie 2007, a trimis cauza procurorilor pentru refacerea urmaririi penale. Este posibil insa ca, din cauza ca magistratul s-a pronuntat deja pe incheiere, sa fie formulata cerere de abtinere, iar cauza sa fie repartizata altui complet. O problema o constituie si faptul ca dosarul a fost stramutat la Cluj, desi in recurs la tribunal, pentru a fi judecat, iar judecatoria nu putea sa retrimita dosarul in Vrancea. Aceasta situatie va putea fi insa lamurita numai in functie de motivarea de declinare a competentie materiale data de Judecatoria Cluj-Napoca. In dosar sint judecati sase functionari ai Consiliului Judetean Vrancea, materialul de urmarire penala fiind legat de lucrarile facute pe drumurile din judet inainte de alegerile din 2004, dar si de anumite nereguli vizavi de achizitionarea Complexului "Caprioara" si de fondurile pompate in Hotelul "Rucar" din Soveja si in "Hanul dintre Vii" din Cimpineanca. Cele mai multe acuzatii ii sint aduse lui Marian Oprisan, presedintele CJ Vrancea, care este judecat pentru abuz in serviciu, utilizarea creditelor in alte scopuri decit cele pentru care au fost acordate, fals si uz de fals. Prin aceleasi rechizitoriu au fost trimisi in judecata, pentru complicitate la abuz in serviciu si al folosirea creditelor in alte scopuri decit cele pentru care au fost acordate, precum si fals intelectual, Mircea Diaconu, vicepresedinte al CJ Vrancea, Valeria Teodorescu, ex-director Directia Economica din cadrul CJ Vrancea, Ion Costeanu, ex-director Directia Tehnica a CJ Vrancea, Liviu Rusu, ex-sef Serviciu Drumuri si Poduri din Directia Tehnica a CJ Vrancea, dar si dirigintele de santier Valeriu Iacob. Prejudiciile retinute de procurorii anticoruptie sint de domeniul zecilor de miliarde, in dauna Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, a CJ Vrancea, dar si in dauna Guvernului. Dosarul a demarat in iunie 2006, iar in noiembrie 2007, dupa aminari succesive solicitate de inculpati, instanta a luat decizia de a trimite cauza la parchet pentru refacerea urmaririi penale. Dupa ce cauza a fost stramutata la Cluj, magistratii de la tribunal au considerat ca rechizitoriul nu trebuie refacut, aceasta in august 2009. Insa, dupa ce dosarul a fost trimis la Judecatoria Cluj-Napoca pentru judecarea inculpatilor, judecatorul cauzei a considerat ca instanta nu este competenta sa dea o solutie, iar dosarul s-a intors de unde a plecat la sfirsitul anului 2007. (Nicoleta CRISTEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.