Ultima oră

JUSTITIE:Judecatorii cer demisia membrilor CSM-www.realitatea.net

Ziarul de Vrancea
12 ian 2010 539 vizualizări
Reprezentantii judecatorilor se declara socati de alegerea in functia de presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii a unei persoane care a recunoscut ca a colaborat cu Securitatea.

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) cere demisia membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, dupa ce acestia au ales-o luni in fruntea institutiei pe judecătoarea Florica Bejinaru. Reprezentantii judecătorilor spun că aceasta a fost posibilă din cauza unor proceduri netransparente de desemnare a membrilor Consiliului.


"Justitia Romană a primit cea o grea lovitură pentru istoria sa din 1989 pană in prezent. Imaginea Justitiei Romane este acum reprezentată de o persoană al cărei trecut este pus sub semnul colaborationismului cu securitatea, ca organ de represiune al regimului comunist. Doamna judecător Florica Bejinaru a recunoscut ea insăsi colaboararea cu fostele structuri comuniste de represiune. Dincolo de caracterizarea acestei activităti ca nefiind politie politică, dincolo de constatarea de către o instantă de judecată a faptului că această activitatea de colaborare nu constituie o incompatibilitate cu functia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, doamna Florica Bejinaru nu are moralmente dreptul de a conduce forul ce trebuie sa fie garantul independentei justitiei", se arată intr-un comunicat de presă al UNJR.


"O justitie independentă este in primul rand o justitie demnă si curată, ce isi recunoaste si isi asumă greselile trecutului. Acesta este justitia pe care actulalul Consiliu Superior al Magistraturii nu o reprezintă. Acesta este motivul pentru Uniunea Natională a Judecătorilor din Romania consideră demisia membrilor Consiliului Superior al Magistraturii o obligatie morală a acestora fată de corpul magistratilor", se arată in document.



UNJR reaminteste că in anul 2006 instantele de judecată au inceput procedura de revocare a doamnei judecător Florica Bejinaru din functia de membrul al CSM tocmai pentru faptul că a fost dovedită ca si colaborator al securitătii comuniste. "Uniunea Natională a Judecătorilor din Romania isi manifestă consternarea fată de alegerea in functia de presedinte a CSM, forul reprezentativ al justitiei din Romania, a doamnei judecător Florica Bejinaru.


Presedintele de onoare al Asociatiei Magistratilor, Viorica Costiniu, a declarat că Florica Bejinaru si-a depus candidatura in timpul sedintei CSM de luni, intr-un moment in care "nici dansa nu era sigură dacă o depune sau nu". Cat priveste procedura de vot de luni de la CSM, Viorica Costiniu, a adăugat că "este o rusine votul membrilor CSM de azi, să voteze de sase ori ca să iasă cine trebuie si cum trebuie".


www,realitatea.net


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.