Ultima oră

AFACERI: Business Report 12.01.2010

Ziarul de Vrancea
12 ian 2010 410 vizualizări
Vintu a facut afaceri cu 41 de primarii; Grila notarilor: Scaderi oficiale de pana la 50% la terenuri; Primele detectoare radar cu touchscreen, iar Ford Fusion Hybrid si Ford Transit Connect au fost desemnate masinile anului la Detroit

Vantu a facut afaceri cu 41 de primarii. PSV Company, fosta Petromservice, societate aflata in insolventa si controlata de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu printr-o firma offshore din Cipru, are incheiate 41 de contracte, in valoare de 70,8 milioane de lei, cu mai multe autoritati locale, pentru prestari de diverse servicii. Informatia apare intr-un raport asupra cauzelor si imprejurarilor care au dus la aparitia insolventei PSV, intocmit la jumatatea lunii trecute de lichidatorul firmei, scrie capital.ro.


Grila notarilor: Scaderi oficiale de pana la 50% la terenuri. Terenurile au iesit cel mai sifonat din lupta cu criza imobiliara, iar criza inca nu a capitulat. O spun specialistii in domeniul evaluarii imobiliare. Analizand situatia din teren, notarii au modificat si ei preturile din grila de evaluare a imobilelor. Asa se face ca dupa un an de criza, preturile din grila au scazut cu pana la 50% in Bucuresti. Cele mai mari ieftiniri se observa in partea de nord a Capitalei si in zonele ultracentrale. Daca anul trecut in buricul Capitalei, in zona Kiseleff - Aviatorilor - Piata Victoriei, un metru patrat de teren se vindea cu aproape 3.000 de euro, astazi acelasi metru patrat a ajuns la 1.800 de euro, potrivit Imopedia.ro.


Bulgarii dau de euro inaintea noastra. Bulgaria, considerata cea mai saraca tara din UE, ar putea intra in zona euro inaintea Romaniei, cu un an sau doi, adica in 2013. Potrivit "Wall Street Journal", vecinii de la sud de Dunare vor cere la finele acestei luni intrarea in mecanismul european al ratelor de schimb, ERM-2. Cererea de intrare in ERM-2 trebuie aprobata de sefii guvernelor din statele membre ale zonei euro si de presedintele Bancii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet. Analistul economic Aurelian Dochia crede ca Bulgaria are sanse foarte mari sa intre in zona euro in 2013 pentru ca, spre deosebire de noi, aceasta tara are un consiliu monetar, scrie evz.ro.


Piata ROTC a primit si ultimul aviz, dar n-are marfa. Desi a primit si ultimul aviz necesar de la Ministerul Finantelor, Asociatia Brokerilor nu a dat inca drumul mecanismului Romanian Over The Counter (ROTC) din lipsa de emitenti. Reprezentantii Asociatiei sustin, insa, ca se afla in negocieri avansate cu mai multe companii interesate sa se listeze pe ROTC, fara sa dea mai multe detalii. In acelasi timp, venirea Fondului Proprietatea pe platforma brokerilor, "marea speranta a ROTC-ului", sta sub semnul intrebarii, in conditiile in care actualul Consiliu de Supraveghere, ce si-a dat anul trecut acordul in acest sens, urmeaza sa fie schimbat la urmatoarea Adunare Generala din 10 februarie, scrie Bursa.


Ford Fusion Hybrid si Ford Transit Connect au obtinut titlurile de masina, respectiv utilitara anului, la salonul auto de la Detroit, fiind pentru a treia oara, in istoria de 17 ani a premiului, cand acelasi producator obtine ambele recunoasteri. Titlurile au fost acordate de o comisie formata din aproximativ 50 de jurnalisti americani si canadieni specializati in domeniul auto. Modelul Fusion a fost preferat automobilelor Buick LaCrosse si Volkswagen Golf/GTI, scrie StiriAuto.ro.


Primaria Capitalei a luat de la BEI un credit pentru construirea a 40 de gradinite. Primaria Bucuresti a obtinut un credit in valoare de 60 mil. euro de la Banca Europeana de Investitii (BEI), suma pe care o va folosi pentru construirea a 40 de gradinite. Cele 40 de gradinite vor asigura un numar de 4.500 de locuri, noile unitati de invatamant urmand sa fie construite, in marea majoritate, pe terenurile unor scoli generale, scrie Ziarul Financiar.


Vreti sa investiti profitabil? Bagati banii in autostrazi! In economiile emergente au inceput sa apara si sa se dezvolte, tot mai mult, fonduri de investitii care directioneaza bani catre lucrari in infrastructura de transport, precum autostrazi, aeroporturi sau gari. Asta in conditiile in care se estimeaza ca, pana in 2015, numarul celor care vor locui la oras va creste cu aproximativ 350 de milioane de oameni. Majoritatea fondurilor existente finanteaza proiecte de lucrari ce au loc in Asia si in Europa de Vest, cum ar fi, de exemplu, soselele spaniole, scrie capital.ro.


Primele camerele video care filmeaza in 3D Full HD. Consumer Electronics Show 2010, cel mai important targ de electronice de consum de la inceputul anului, a adus o serie de premiere in materie de camere video: prima camera video integrata, capabila sa filmeze in mod 3D Full HD, un model de camcorder HD, cu doua sloturi pentru carduri de memorie diferite, precum si aparitia camerelor video cu zoom optic de 52x, scrie Romania libera.ro.


Cobra a lansat primele detectoare radar cu touchscreen. Producatorul de echipamente electronice Cobra a lansat primele detectoare radar cu touchscreen din lume. In plus, pe langa touchscreen si alte cateva aplicatii, modelul XRS 9970G beneficiaza si de sistemul "AURA" care stocheaza in baza de date coordonatele GPS ale radarelor si camerelor de viteza fixe. Utilizatorii pot accesa baza de date online si au acces la actualizari 24 din 24, scrie AutoDigest.ro.


Cercel, BRD: Aprecierea prea mare a leului e riscanta. 2010 va fi anul investitiilor financiare, cu posibilitati de diversificare a activelor pe mai multe clase care se vor misca interesant si un curs leu/euro care ar putea evolua intre nivelul actual si 4 lei/euro, "cu posibilitatea sa faca strapungeri sub acest prag", estimeaza Claudiu Cercel, vicepresedinte pentru pietele financiare al BRD-SocGen, scrie Ziarul Financiar.


Ipoteze: Noul BMW M5. Prestigioasa publicatie britanica de profil, Car Magazine, a obtinut noi informatii referitoare la versiunea M a recent-lansatului BMW Seria 5. Conform Car Magazine, noul BMW M5 va putea sprinta de la 0 la 100 km/h cu 0.3 secunde mai rapid decat modelul pe care il inlocuieste. Aceasta se datoreaza plusului de putere si cuplu motor, dar si a sporirii eficientei. Viteza maxima fara limitator se pare ca se va situa in jurul valorii de 303 km/h, scrie Voom.ro.



de Ionut Baias HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.