Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
12 ian 2010 628 vizualizări
Primarul si-a aminat pentru azi audientele

Edilul sef al Focsaniului, Decebal Bacinschi, a aminat pentru astazi la orele 14.00 debutul audientelor pe anul 2010. Aceasta desi conform programului prestabilit, audientele trebuie sa aiba loc in prima zi de luni din luna. Aminarea se datoreaza, potrivit oficialilor Primarie Focsani, unei reuniuni a Asociatiei Municipiilor din Romania (AMR) la care a fost invitat sa participe si primarul Decebal Bacinschi. Asa se face ca cei 32 de petitionari inscrisi in liste au facut ieri cale intoarsa, fiind indrumati sa vina astazi la intilnirea cu seful executivului local. "In total sint inscrise 32 de persoane, din care 21 s-au inscris anul trecut, dupa data de 20 decembrie", ne-a precizat purtatorul de cuvint al Primarie Focsani, Mirela Andrei. (D. G.)


Spitalele, mai transparente


Unitatile spitalicesti si Directia de Sanatate Publica (DSP) trebuie sa fie mult mai transparente in ceea ce priveste informarea populatiei cu privire la cheltuirea banilor publici. In acest sens, Cseke Attila, ministrul Sanatatii, le-a cerut sa faca publice, transparent, toate informatiile privind activitatea lunara. Pina pe 15 ianuarie a.c. institutiile din sistem au obligatia de a posta pe site-urile proprii informatii privind bugetul de venituri si cheltuieli, contractul cu casa de asigurari de sanatate, contractele de achizitii publice pe anul 2009, cheltuielile cu serviciile medicale si nemedicale externalizate, structura organizatorica, membrii comitetului director si ai consiliului consultativ, declaratiile de avere si interese, dar si datele de contact ale institutiei. De asemenea, managerii au obligatia afisarii lunare pe site-ul MS a cheltuielilor bugetare,la sectiunea Monitorizare cheltuieli spitale. (R. M.)


Proprietate executata de banca pentru datorii neachitate


O societate din Focsani este pe cale sa isi piarda un punct de lucru, dupa ce proprietatea i-a fost scoasa la licitatie. Firma, cu profil in industria imbutelierii de vinuri, a ramas datoare la o banca din Focsani cu 198.000 de lei, suma la care se adauga cheltuielile de urmarire a creditului. Pentru stingerea datoriei, pe 20 ianuarie, BRD va organiza o licitatie publica la sediul central, in cadrul careia se va scoate la mezat un teren intravilan si constructiile aferente, in suprafata de 1.885 mp. Punctul de lucru este situat in Saranga, comuna Pietroasele, Buzau, executorul judecatoresc mentionind in anuntul de licitatie ca pretul bunului imobil va porni de la 111.422. Ca la orice licitatie publica, ofertele trebuie depuse cel tirziu cu cinci zile inainte, iar pentru a fi primiti la strigare, doritorii trebuie sa plateasca 10% din valoarea anuntata. (N. C.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.