Ultima oră

POLITICA: Politic Show 11.01.2010

Ziarul de Vrancea
11 ian 2010 421 vizualizări
PDL a intrat in trepidatii de la Boc in jos; Epistolele lui Fenechiu provoaca reactii in PNL; Honorius Prigoana si-a impartit tortul de aniversare cu Elena Basescu; Crin Antonescu ataca din nou PDL-ul

PDL a intrat in trepidatii de la Boc in jos. Viitoarele alegeri interne au adus PDL in fierbere la toate nivelurile. Liderul Emil Boc este incoltit de cateva zile din mai multe parti. De pe plan local, primarii si sefii consiliilor judetene trag pentru bani de la buget, filialele au inceput lupta pe secretari de stat, iar liderii din Ardeal au refuzat orice negociere a concentratelor cu UDMR pana azi, cand Boc si Marko Bela i-au chemat la Bucuresti. Ilfovul il asmute pe premier impotriva lui Gabriel Oprea, amenintand cu demisia in bloc. De la Bruxelles, europarlamentarii reclama public oligarhizarea partidului, scrie EvZ.


Epistolele lui Fenechiu provoaca reactii in PNL. Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu a declarat ieri ca va transmite astazi scrisori premierului Emil Boc si presedintelui Traian Basescu prin care le cere sa spuna public de ce vor ca liberalii sa intre in Guvern, asa cum sustin de cateva saptamani "la televizor". "De cateva saptamani asistam la o mascarada in care multi democrat-liberali, in frunte cu Traian Basescu, ca precupeata in targ, invita PNL la guvernare", a precizat Fenechiu. Acesta a mai spus ca, "pentru a lamuri lucrurile, voi trimite o scrisoare deschisa catre Boc si Basescu, in nume propriu, ca liberal, in care le cer sa spuna public de ce vor ca liberalii sa faca parte din Guvern, ce ar trebui sa faca liberalii in Guvern, care sunt domeniile de care sa se ocupe, ce ministere ar trebui sa ocupe liberalii si de ce politici liberale are nevoie guvernarea PDL". Integral in Romania Libera.


Honorius Prigoana si-a impartit tortul de aniversare cu Elena Basescu. Candidatul PD-L pentru Camera Deputatilor, Honorius Prigoana, a avut parte, la aniversarea a 23 de ani, de o petrecere, la care a participat si europarlamentarul Elena Basescu. Prigoana junior si-a serbat, duminica, ziua de nastere, la sediul sau de campanie din Sectorul 1 al Capitalei, unde mai multi colegi din Organizatia de Tineret a PDL i-au pregatit acestuia o mica surpriza. Integral in Gandul.


Bugetul pe ultima suta de metri. Comisiile de buget-finante au reusit sa finalizeze, ieri, votul pe proiectul bugetului de stat si bugetul asigurarilor sociale pentru 2010, in urma unei sedinte maraton presarate cu pauze de consultari, contradictii si marcata de o premiera-reluarea votului pe un buget respins anterior. Majoritatea institutiilor au trecut foarte repede prin dezbaterea din comisii, bugetele lor fiind votate in forma propusa de Guvern, scrie Gardianul.


In editorialul "Cine sunt urmatorii ziaristi?", Cristian Tudor Popescu scrie: "Multi au sarit in sus si au aprobat cu ochii umezi de placere suprimarea din doi in doi a parlamentarilor promisa in sloganuri de campanie. Sau l-au crezut pe actualul premier cand spunea ca a fost doborat prin motiune de cenzura pentru ca lupta impotriva "pensiilor nesimtite" ale acelorasi parlamentari. Un biet presedinte al Asociatiei Pensionarilor declara chiar ca asta e solutia ca sa fie bani pentru pensiile oamenilor. Singurul efect concret al haulelilor de mai sus a fost castigarea alegerilor de catre promisionari. Nu-i a buna sa te veselesti cand un guvern condus autocratic se napusteste asupra unei categorii sociale, pentru simplul motiv ca nu apartii acelei categorii." Integral in Gandul.


Crin Antonescu ataca din nou PDL-ul. In cadrul conferintei de presa organizate in contextul apropiatelor alegeri din Colegiul 1, al votarii bugetului de stat, dar si in replica la afirmatiile liberalului Relu Fenechiu, liderul PNL, Crin Antonescu, a atacat dur actualul guvern si masurile sale, dar si pe candidatul PDL pentru postul vacant de parlamentar. Cuvantul "nesimtire" a fost laitmotivul discursului liberalului care spune ca a avut dreptate atat din punct de vedere al tratatului semnat de PDL in vederea asigurarii majoritatii parlamentare, dar si al modului in care a fost alcatuit actualul guvern si proiectul de buget pentru 2010, scrie EvZ.



de S.P. HotNews.ro




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.