Ultima oră

Medicii de familie, luati la bani marunti

Raluca Manolache
9 ian 2010 883 vizualizări
Un medic de familie din judet isi tinea pacientii in frig in sala de asteptare

Medicii de familie din judet sint luati in vizor inca de la inceputul anului de catre inspectorii sanitari de la Directia de Sanatate Publica (DSP) Vrancea. Acestia vor desfasura in perioada 6 "" 27 ianuarie o serie de controale la cabinetele de medicina de familie ce au drept scop verificarea respectarii conditiilor de functionare. De aceasta data controalele au inceput in mediul rural fiind deja vizitate cabinetele din 10 localitati. Asa se face ca au aparut si primele probleme. Pacientii unui medic de familie erau tinuti in frig pentru ca incalzirea spatiilor se facea cu ajutorul lemnelor, combustibil inexistent in cabinet. "Nu exista decit un cabinet incalzit, nu exista caldura in sala de asteptare si sala de tratament, frigiderul nu functiona, vaccinurile fiind depozitate in frigiderul farmaciei, iar echipamentul de protectie era incomplet", a precizat dr. Mircea Stoenoiu, directorul adjunct al directiei de control in sanatate publica. Nu a fost luata insa nici o decizie, sanctiunea urmind sa ii fie transmisa medicului abia saptamina viitoare. Odata cu demararea acestor controale inspectorii spera ca medicii sa inteleaga cit de importanta este igiena din cabinete. "Sper ca vor intelege ca nu e de joaca ca virusul AH1N1, pentru ca rata de imbolnavire a crescut si speram ca odata cu acest control sa imbunatatim si increderea populatiei cit si activitatea din cabinetele medicale", a mai spus dr. Mircea Stoenoiu. In cele 10 localitati au fost vizitate cu aceasta ocazie si unitatile de invatamint. S-a monitorizat programul "Lapte si corn", dar si masurile preventive impotriva noii gripe. Daca in cabinetele medicale s-au mai gasit deficiente, in scoli toate lucrurile erau puse la punct. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739389 zile, 21 ore, 23 minute, 48 secunde
Va rog sa faceti un control la cabinetului Dr .STEFAN din mun. Focsani sa vedeti ce sala frumoasa de asteptare are( pe hol ) si astepti la rand de la 2-la 4 ore indiferent de zi a saptamanii.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.