Ultima oră

14 soferi au scapat boii pe gheata de Sfintul Ion

Dan Chiriac
9 ian 2010 1034 vizualizări
Desi este cunoscut ca in zilele de sarbatoare agentii rutieri fac razii, vrincenii continua sa se urce bauti la volan

Politistii rutieri au organizat de Sfintul Ion o ampla actiune pentru depistarea celor care se urca bauti la volan. Oamenii legii stiu ca multi soferi nu tin cont in zilele de sarbatoare de riscurile la care se expun si se urca in masina desi drumul lor spre casa nu ar costa mai mult de 5-10 lei cu taxiul. Astfel, joi dupa-amiaza, lucratorii Serviciului Rutier au organizat o actiune pentru combaterea consumului de alcool la volan si implicit prevenirea accidentelor. "La actiune au participat 10 echipaje cu 20 de lucratori, iar rezultatele ne arata faptul ca soferii se urca in continuare bauti la volan fara sa-si dea seama ca pot produce accidente cu raniti sau chiar morti. Numarul celor depistati bauti in ziua de Sfintul Ion este destul de mare", a precizat comisarul sef Viorel Gheorghe, seful Politiei Rutiere. In cadrul actiunii au fost constatate cinci infractiuni, dintre care doua alcoolemii, doua conduceri fara permis si o conducere a unui autoturism neinmatriculat. Au fost aplicate 63 de amenzi in valoare de 4.860 de lei. Dintre acestea 14 au fost pentru alcool, 15 pentru centura, iar sapte pentru defectiuni tehnice. Au fost retinute si 15 permise si retrase trei certificate de inmatriculare. Cei doi soferi care s-au ales cu dosar penal pentru consum de alcool sint din Odobesti si Focsani. Astfel, la Unirea, Viorel B. de 43 de ani, care se afla la volanul unui autoturism Dacia, a fost gasit cu o alcoolemie de 0,46 mg/l alcool pur in aerul expirat. Politistii l-au gasit in trafic si pe focsaneanul Danut C., 23 ani, in timp ce conducea prin Vulturu o masina Lancia cu 0,41 mg/l alcool pur in aerul expirat. Si o tinara din Tifesti va raspunde penal dupa ce a plecat la plimbare cu masina desi nu avea acest drept. Mirela R., de 27 de ani, a fost trasa pe dreapta in timp ce conducea o Dacie pe DJ 205 E. Politistii i-au avut in vedere si pe soferii care uita sa isi puna centura de siguranta cind pleaca la drum, dar au actionat si pe linia incheierii de asigurari obligatorii RCA pe anul 2010. In total au fost aplicate 74 de sanctiuni. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.