Ultima oră

AFACERI:Campanie HotNews.ro - De ce avem cele mai proaste sosele din UE

Ziarul de Vrancea
8 ian 2010 453 vizualizări
Urdareanu incheie o noua afacere cu statul: CNADNR va plati asocierii Novensys Corporation/UTI Systems 35,96 milioane de lei pentru rovinieta electronica

Licitatia organizata de Compania Nationala de Drumuri si Autostrazi (CNADNR) in vederea achizitionarii unui sistem informatic de emitere, gestiune, monitorizare si control al rovinietelor a fost castigata de asocierea Novensys Corporation/UTI Systems, a declarat pentru HotNews.ro, directorul general al companiei nationale Dorina Tiron. Suma propusa de asociere se ridica la 35,96 milioane de lei, fiind a treia oferta din punct de vedere al pretului. UTI Systems face parte din grupul UTI, controlat de omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, cunoscut pentru numeroasele contracte incheiate cu statul.


In cadrul licitatiei, au depus oferte asocierea Novensys Corporation "" UTI Systems (35,96 milioane de lei), firma Indra Sistemas, (34,35 milioane de lei, fara TVA), consortiul Radcom-Elsag Datamat-Informatica Feroviara, (65,65 milioane de lei, fara TVA) lei, asocierea Romstrade-Vector-Intel (30,55 milioane de lei) si Asesoft International (36,33 milioane de lei, fara TVA).


La alegerea ofertei castigatoare, propunerea tehnica a avut o pondere de 70%, iar cea financiara 30%.


Contractul cu Novensys Corporation/UTI Systems ar putea fi semnat in perioada imediat urmatoare in cazul in care nu vor fi contestatii. Dorina Tiron nu a putut sa precizeze daca a fost sau nu depusa pana acum vreo contestatie.


Data limita pana la care companiile au depus ofertele a fost 2 noiembrie 2009.



Sistem computerizat de urmarire a platii rovinietei


Rovinieta electronica ar putea fi introdusa in primul trimestru din 2010, iar prin acest sistem se va putea verifica daca soferul a achitat sau nu taxa de drum. Incepand cu introducerea sistemului de monitorizare a rovinietei, nu va mai fi nevoie de aplicarea unor autocolante. Sistemul va functiona in paralel cu vechea rovinieta cu autocolant.


Va exista un sistem computerizat de urmarire a platii rovinietei. Astfel, numarul masinii va fi introdus intr-o baza de date, iar ulterior, prin intermediul camerelor instalate pe drumurile nationale se va verifica daca rovinieta a fost achitata. Pentru inceput, vor fi instalate 25 de camere de supraveghere, urmand ca numarul acestora sa creasca treptat. Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat in vara anului trecut ca bugetul inregistreaza anual pierderi de circa 400 de milioane de lei din cauza soferilor si a transportatorilor care nu isi platesc rovinieta.


Rovinieta electronica, o noua afacere cu statul pentru Tiberiu Urdareanu


Din asocierea care a castigat licitatia face parte si UTI Systems din cadrul grupului UTI, controlat de omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, cunoscut pentru numeroasele contracte incheiate cu statul in domeniul solutiilor de securitate fizica, al sistemelor informatice si de comunicatii. Compania lui Urdareanu a incheiat contracte cu Ministerul Finantelor, Serviciul de Protectie si Paza, Serviciul Telecomunicatiilor Speciale, Metrorex, RATB, Primaria Capitalei. In timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale, s-a banuit ca in spatele candidaturii lui Sorin Oprescu se afla Urdareanu. Oprescu a negat ca printre sustinatorii sai financiari se afla Tiberiu Urdareanu. "Nu. El se afla intr-un subcontract cu Primaria generala a Capitalei. Este programul NetCity, de introducere in canalizare a cablurilor de pe stalpi".


De asemenea, UTI a derulat mai multe contracte cu Romtehnica, companie prin care Ministerul Apararii isi deruleaza achizitiile. UTI a avut la dispozitie 15 garantii guvernamentale, in valoare totala de 21,78 milioane de dolari si 1,16 milioane de euro emise pentru Romtehnica. UTI are contracte si pentru securizarea frontierelor de stat.


Tiberiu Urdareanu este fiul fostului general de Securitate Tiberiu S. Urdareanu, un personaj destul de controversat al revolutiei din 1989.


de Claudia Pirvoiu HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.