Ultima oră

POLITICA:Interviu HotNews.ro-Cristian Preda: O solutie era ca Emil Boc sa candideze la sectorul 1. Unii stramba din nas in PDL ca Boc a fost desemnat

Ziarul de Vrancea
8 ian 2010 405 vizualizări
Europarlamentarul Cristian Preda a declarat intr-un interviu pentru HotNews.ro ca premierul Emil Boc ar fi fost o solutie foarte buna de candidat la sectorul 1 din Capitala, in locul lui Honorius Prigoana. "Sunt unii care stramba din nas, inclusiv in PDL, dar n-au curajul s-o spuna, ca Boc a fost desemnat din nou premier", afirma Preda.

Iata cele mai interesante declaratii din interviu.


"¢Decizia de a sustine o candidatura este luata in functie de resursele financiare, or o democratie nu se poate construi asa. O solutie foarte buna ar fi fost ca Emil Boc sa candideze in sectorul 1. Sunt unii care stramba din nas, inclusiv in PDL, dar n-au curajul s-o spuna, ca Boc a fost desemnat din nou premier.

"¢O victorie in aceasta competitie ar fi inchis gura tuturor acestor nemultumiti. Sunt multi, oameni fara notorietate, care vorbesc si care nu sunt luati in seama. Vorbesc in aceste mici cercuri de partid, in care si pe mine incearca unii sa ma impinga sa le folosesc ca unic context al dezbaterii.


"¢E normala o viata democratica in care puterea de decizie, stabilirea candidaturilor, stabilirea prioritatilor, viziunea politica, toate acestea sunt definite doar de catre cei care sunt bogati, pentru ca au facut afaceri si au folosit aceste retele de partid pentru a ocupa statul?


"¢Este absolut inacceptabila aroganta acestor exponenti ai unor clase de afaceri care de altfel s-a imbogatit de pe urma contractelor pleasca date de la stat sau pacalind statul. Sunt foarte multi si in PDL si in PSD, eu personal ma simt agresat in decenta cea mai elementara atunci cand ii vad pe acesti oameni care sunt in mod fundamental dezarticulati dand lectii doar pentru ca, pe baza banilor pe care i-au castigat, ocupa pozitii de autoritate in partide intai, si isi permit sa viseze sa colonizeze statul.

"¢Prigoana jr spune ca el in colegiul lui acolo modernizeaza statul. Asta inseamna sa nu intelegi cadrul problemei. Sa nu cumva sa plateasca societatea pentru astfel de mofturi, mofturi de a candida in momentul in care nu vezi nici macar deosebirea intre ceea ce inseamna colegiul in care canididezi si proiectul reformarii statului.

"¢Eu vreau sa definim niste probleme si vreau sa construim. Nu intru pe un teren pentru a distruge pe cineva. Cred ca Monica Macovei, de pilda, e alaturi de mine. Cred ca in PDL oameni care n-au avut voce asteapta acest semnal si se vor pronunta. E sansa acestor organizatii, e sansa acestei reinventari a relatiei dintre partide si stat.


de Dan Tapalaga HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.